Farfus: Na uličnoj stazi je klirens manje bitan, ali ne bih rekao da nam naših 90 milimetara baš pomaže

Augusto Farfus je ponovio svoj najbolji ovosezonski WTCR rezultat i posle Nirburgringa, popeo se na treći stepenik podijuma i u Vila Realu, na stazi na kojoj se prvi put takmiči.

Ako se uzme u obzir i treće mesto koje je na Zandvortu poklonio timskom kolegi Norbertu Mihelisu, taj niz visokih plasmana na tri uzastopne WTCR runde pokazuje da Brazilac definitivno hvata ritam i da se prilagodio na prednji pogon na kojem se godinama ranije nije trkao.

Augusto je imao drugo vreme na kvalifikacijama i u prvom portugalskom sprintu ponovo je igrao timsku igru, zakočivši kolonu iza Mihelisa.

“Norbi je startovao dobro, njegov tempo je neverovatan celog vikenda – pogledajte njegovu poziciju u šampionatu i videćete njegovu brzinu”, komentarisao je Farfus, koji je u strateškoj igrariji zvanoj džoker krug izgubio poziciju od Jana Erlahera, što se verovatno ne bi dogodilo da je držao nešto viši tempo.

“Norbi je zaslužio ovu pobedu, izvezao je neverovatnu trku, a na startu je imao bolje gume od mene i uspeo je da stvori prednost. Cilj je bio da mu pružimo sve šanse da posao obavi na najbolji mogući način. Naravno, on je morao da izvede svoj deo posla i to je i učinio.”

“Ja sam veoma zadovoljan. Norbi i ja smo vozili džoker krug u isto vreme, Erlaher je izvezao sjajan krug i s džoker putanje se vratio u trku ispred mene, to je OK. Naravno, drugo mesto bi bilo bolje od trećeg, ali ja sam ekstremno zadovoljan svojim napretkom u sezoni.”

“Iz trke u trku smo sve bolji, večeras ću otići na spavanje sa širokim osmehom na licu, a sutra se vraćam na stazu da postignem još mnogo više!”

Zahvaljujući Mihelisovoj subotnjoj pobedi, “hjundai i30 N TCR” osvojio je tri od četiri WTCR trke u Vila Realu.

Farfus se nije složio s tezom da korejskom automobilu na ovoj stazi zapravo pomaže povišeni klirens od 90 mm.

“Iskreno ne mislim da je to slučaj. Trkačkim automobil uvek pokušavate da spustite što je moguće niže, to donosi prianjanje, bolji balans i sve poboljšava. Naravno, na uličnoj stazi klirens je manje značajan, ali sam siguran da bi verovatno svi takmičari još spustili svoje automobile samo da im je dozvoljeno.”

“Međutim, znamo pravila po kojima radimo i trudimo se da optimizujemo naš paket. Čvrsto verujem da verovatno nemamo najbrži automobil, ali ste u kvalifikacijama videli gde smo postavili naše “hjundaije” i to je rezultat izvrsnog timskog rada”, poručio je trkač iz Kuritibe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × three =