Gerijeri najbrži ispred Askone i Bertona na kišnom treningu u Mađarskoj

Argentinski automobilista Esteban Gerijeri bio je najbrži u Mađarskoj, na otvaranju četvrtog vikenda Svetskog kupa turing automobila.

On je Hungaroring izvezao za 2,05:936, na veoma mokroj i klizavoj pisti, i jedini je vozio ispod dva minuta i šest sekundi.

Na početku prvog treninga tri vozača Cijan rejsinga Jan Erlaher (2,06:989), Ivan Miler i Santjago Urutija postavili su se na čelo tabele, a njihov tempo je pratio Orelijen Komt.

Gerijeri je u ranoj fazi sesije spustio vreme na 2,06:331, koje je posle toga samo popravljao, ali je sve vreme bio na vrhu.

U tom trenutku je njegov timski kolega Nestor Đirolami pratio taj tempo, ali su ga do kraja treninga nadmađšili Askona, Berton, Magnus i Tarkvini.

Najbrži vozač “lynk&co”, koji ovog vikenda nosi 20 kilograma manje nego u Slovačkoj, bio je Ted Bjerk sa sedmim vremenom, ispred Monteira i lidera serije Erlahera.

Mihelis na početku nije iskoristio prednost domaćeg terena, pa je deseto vreme sve što je izvukao iz svog “hjundaija”. Verne je imao poteškoća sa proklizavanjem, i 11. vreme je najbolje što je postigao. Iza njega su trening završili Urutija i Miler, a Koronel je na početku sesije pohvalio balans automobila, ali je vreme kruga koje je postavio bilo tek 14.

Mađare Bencea Boldiža i Atilu Tašija razdojio je Luka Engstler, kome je auto u jednom trenutku stao na stazi, ali se brzo ponovo pokrenuo.

Komt je postavio 18. vreme, a na začelju su ostali vajldkard i gostujući vozači Luka Filipi, Niko Gruber i Manuel Sapag, dok je najsporiji bio Gabor Kišmarti-Lehner sa skoro sedam sekundi zaostatka za vodećim.

Drugi trening na programu je od 13.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*