Gerijeri: Nekad vam sve ide naruku, a nekad prođete kao ja u subotu u Vila Realu

Iako u subotu na Vila Realu nije upisao ni jedan jedini bod, ni kvalifikacioni ni trkački, Esteban Gerijeri je ostao vodeći u vozačkom poretku Svetskog kupa turing automobila u Vila Realu.

Trkač iz Buenos Ajresa je ove sezone imao mnogo uspešnih dana, što dokazuje i bilans od šest podijuma, ali je otvaranje portugalskog vikenda bilo jedno od onih tamnih poglavlja koja pre ili kasnije moraju da se dese.

Njegove muke počele su u kvalifikacijama: problem sa senzorom “honde sivik” koštao ga je čak dva pokušaja da zabeleži brzi krug, a žute zastave pri kraju sesije nisu nimalo pomogle. Esteban je imao tek 19. vreme, a startovao je šesnaesti zbog kazni izrečenih konkurentima.

U trci, on se dočepao zone bodova i 12. pozicije, a zatim se, tri kruga pre kraja, pojavio iznenadni gubitak snage. To je primoralo Gerijerija da tempo spusti za jedanaest sekundi po krugu i trku je završio klasifikovan kao 24. Kako je danas njegov glavni suparnik Norbert Mihelis uknjižio maksimalnih 30 bodova za pol-poziciju i pobedu, Estebanova prednost u generalnom srezana je na 15 bodova.

“Nekad vam u auto-sportu sve ide naruku, a imali smo nekoliko takvih dana ove godine. Nekada se, međutim, dešavaju i dani poput ovog”, komentarisao je svoju situaciju Argentinac. “Iz toga morate da izvučete pouku i da idete dalje. Dva kvalifikaciona pokušaja sam izgubio zbog senzora, a onda su istaknute žute zastave i to me je osudilo na start u sredini kolone. Međutim, moja pozicija na cilju bila bi jedanaesta ili dvanaesta, a onda sam počeo da gubim snagu i potonuo sam. Nadam se da možemo da pronađemo uzrok problema i da nas to neće omesti i u nedelju, jer osećam da i Đirolami i ja ovde još možemo da postignemo vrlo dobre rezultate.”

Uz Gerijerijeve neprilike, jedini osvajač bodova za Minih motorsport i kompletnu Hondu bio je Nestor Đirolami, međutim i on je ubeležio manje poena nego što se ekipa nadala.

Bebu je čuvao nove gume za nedeljne kvalifikacije, čiji će iskod izdiktirati startnu rešetku za trke 2 i 3. Na subotnjim kvalifikacijama zabeležio je 14. vreme, u čemu imaju udeo i kompenzaciona težina od 50 kilograma, kao i dodatak od 10 kg određen najnovijom promenom balansa performansi.

Đirolami je na startu osvojio jednu poziciju, zatim je iskoristio kontakt Tijaga Monteira i Gabrijelea Tarkvinija, pa se do karirane zastave popeo na 11. mesto.

“Startovao sam četrnaesti, a završio jedanaesti, to nije tako užasan rezultat na stazi poput ove, na kojoj se tako teško pretiče”, rezimirao je Nestor. “Džoker krug sam izvezao taman na vreme da izbegnem gubitak pozicije, ali sam možda mogao i da osvojim još jednu da sam ga vozio krug kasnije. U kvalifikacijama smo sačuvali nove gume i trebalo bi da s njima u nedelju budemo u dobroj formi. Naš tempo deluje solidno i ako maksimalno iskoristimo kvalifikacije, trebalo bi da možemo da delujemo pristojno.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen + 2 =