Gerijeri slavio u Mađarskoj, Erlaher drugim mesto zadržao vođstvo u generalnom plasmanu

Photo Paulo Maria / DPPI

Argentinski automobilista Esteban Gerijeri pobednik je prve od tri trke Svetskog kupa turing automobila, koja je vožena na Hungaroringu.

On je startovao sa pol-pozicije i vodio od starta do cilja, uz neprekidni pritisak Jana Erlahera.

Pilot Cijan rejsinga sjajno je startovao i odmah se uključio u borbu za prvo mesto, a iza njega se probio i Ivan Miler. Gerijeri je napravio malu grešku na ulasku u drugu krivinu, ali to Erlaher nije iskoristio.

Milerovo treće mesto ugrozio je Đirolami, a dve krivine kasnije ga je i pretekao. Čitavu trku obeležila su ta dva duela. Na braniku su vozili Gerijeri i Erlaher, a iza njih Đirolami i Miler.

Mileru se povremeno primicao Atila Taši, ali su njega pritiskali prvo Santjago Urutija, a kasnije Askona.

Ipak, nije bilo promena na prve četiri pozicije, pa su dve “honde” i dva “lynk&co” u nepromenjenom poretku prošla pored karirane zastave.

Mikel Askona je očajno startovao, i sa drugog mesta pao na osmo. Ipak, vozač “kupre” se oporavio od početnog neuspeha, pa je brzo savladao Žan-Karla Verne, uz kontakt koji će biti istražen posle trke. Dva kruga kasnije izborio se i sa Urutijom i stigao do đeste pozicije. Tokom sprinta mu je nekoliko puta pokazana crno-bela zastava, prvo zbog nepoštovanja granica staze, a zatim i zbog nepoštovanja vozačkih standarda.

Luka Engsltler se pokazao u sjajnom svetlu, izborio se sa Bjerkom i kroz cilj prošao kao deveti. Iza Bjerka je trku završio Tom Koronel, koji se borio sa timskim kolegom Bertonom, 13. je bio Luka Filipi, a odlično 14. mesto pripalo je Monteiru, koji je krenuo kao 20.

Zbog kontakta sa Žilom Magnusom trku nije završio Gabrijele Tarkvini, a zbog tehničkih problema i Norbert Mihelis. Njih dvojica su se nakratko vratila na stazu, kako bi proverili da li je “hjnudai” spreman za trku 2, a Mađar je postavio i najbrži krug trke.

Drugi sprint je na programu od 12.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*