Haf: Današnji krug nije bio poseban, “Hafov krug”, njega čuvam za kvalifikacije

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Rob Haf je završio WTCR takmičarski četvrtak u Makauu kao vlasnik najbržeg trening kruga dana.

Devetostruki osvajač trka na stazi Guja i po tome “Kralj Makaua”, Englez je na polovini polučasovne sesije zaustavio štopericu na 2:29.422, čemu je kasnije prišao Endi Priol, ali s četvrtinom sekunde zaostatka.

Haf je istakao da je njegovo izdanje s treninga iz više razloga još daleko od onog koje sprema za subotu, kada su na programu kvalifikacije i kada će biti dodeljeni prvi poeni.

“Volimo ovo mesto i to nije tajna. Ovde smo i prilično uspešni, što takođe nije tajna. Ali, treba složiti pravi krug, izbeći gužvu…”, počeo je analizu pilot SLR “folksvagena”.

“Blokirali su me u prvom krugu na novim gumama, pa sam svoje vreme postavio u drugom brzom krugu kada gume nisu bile u najboljoj kondiciji. I tada su me malo zablokirali, prvi sektor uopšte nije bio dobar.”

“Istinski se mučimo u prvom sektoru, gde su bitni aerodinamika i otpor vazduha, tu vidimo da su “audiji” 10 kilometara (na sat) brži od nas, “lynk&co” automobili takođe. Takva je priroda “golfa”, ali to i te kako možemo da kompenzujemo u kasnijim sektorima”, istakao je pilot iz Kembridža, a potom “zapretio” konkurentima.

“I ja sam pogrešio na Mandarin krivini, tu sam izgubio 3 ili 4 kilometra (na sat), pa ovo nije bio taj poseban “Rob Haf krug” u Makauu. Njega čuvam za sutra!”

“Veoma sam samouveren uoči sutrašnjeg dana. Zadovoljan sam stanjem u kojem se nalazi auto, mnogo smo ga unapredili posle jutarnjeg treninga. Već je tada osećaj bio dobar, a ja volim da počnem vikend s automobilom koji uliva pouzdanje, pre nego što počnemo da ga dovodimo na ivicu i pre nego što ja krenem ka ivici.”

“Auto je na drugom treningu bio na ivici, i to više nego što sam pretpostavljao. Bilo je nekoliko kritičnih trenutaka, ali za sutra ćemo biti potpuno spremni!”, poručio je Haf.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 + 7 =