Haf osvojio pol-poziciju za trku 3, u drugoj sa najboljeg startnog mesta kreće Gerijeri

Photo Clement Marin / DPPI

Britanski automobilistab Rob Haf osvojio je pol-poziciju za trku 3 Svetskog kupa turing automobila u Makauu.

“Kralj Makaua” je tako sebi obezbedio veliku šansu da ostvari desetu pobedu na najtežoj uličnoj stazi na svetu, a to mu je ujedno i prva osvojeno najbolje startno mesto ove sezone.

Na početku prvog dela kvalifikacija Mihelis je napravio najbolje vreme kruga (3,01:004) ispred Bjerka i Milera. Askona je očešao ogradu na Lisabon krivini, ali je uspeo da dođe do boksa.

U drugom pokušaju, Miler je nadmašio Mihelisa (2,30:529), a sve je iznenadio Langefeld koji je krug u Makauu vozio za 2,30:070.
Dva incidenta vajldkard vozača koja su usledila izazvala su prekid sesije. Prvo je u zidu završio Ka To, prethodno udarivši u Dalgrena, a zatim i Terens Ce.

U sledećem izlasku na stazu na vrh su izbili Katsburg i Mihelis, ispred Milera, kojeg je nešto kasnije nadmašio Haf.

Lojhter je sledeći trkač koji je udario u ogradu, ali je uspeo da dođe do boksa, pa su kvalifikacije nesmetano nastavljene.

Iako ga je Tarkvini usporavao u brzom krugu, Verene u je uspeo da izbije na četvrto mesto, a onda je Haf izveo svoju “Makau magiju” i odvezao 2,29:019.

U samom finišu sesije došlo je do lančanog udesa u kojem su učestvovali Šedem, Mihelis i Tarkvini. Škot je udario u ogradu, izbegli su ga Monteiro i Gerijeri, ali ne i dvojica pilota “hjundaija”.

Sesija je prekinuta i nije nastavljena, a u Q2 su prošli Haf, Katsburg, Erlaher, Mihelis, Verne, Miler, Čekon, Kristoferson, Tarkvini, Priol, Bjerk i Gerijeri.

Mihelisov automobil je toliko bio oštećen, da nije uspeo da izađe na stazu u Q2, pa će startovati sa 12. mesta u drugoj i trećoj trci.

U drugom delu kvalifikacija prvi najbrži krug postavio je Haf (2,28:445), ispred Vernea i Milera. BRC rejsing je prvo doneo odluku da Tarkvini ne izlazi na stazu, kako bi Mihelis startovao sa 11. umesto 12. pozicije u nedeljnim sprintovima, ali je Italijan ipak odvezao jedan brzi krug, ali bez većeg uspeha.

Posle promene guma Haf je spustio vreme kruga na 2,27:963, a u Q3 su prošli i Katsburg, Priol, Verne i Kristoferson.

Ispod crte ostao je Miler, ispred Čekona, Bjerka i Erlahera, dok je sa desetim vremenom Gerijeri uspeo da obezbedi pol-poziciju za trku 2.

U trećem delu kvalifikacija Haf je izašao prvi na stazu i izvezao 2,28:019, što niko od konkurenata nije uspeo da nadmaši. Drugi u trci 3 startovaće Priol, treći Verne, a četvrti Katsburg. Peto vreme imao je Kristoferson, koji je u kvalifikacionom krugu uspeo da očeša ogradu.

Prva trka na programu je sutra od 7.55 uz direktan prenos na Eurosportu 1.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × two =