Honda potvrdila nepromenjen vozački kvartet za WTCR kampanju 2020

Honda rejsing je danas objavio detalje o svim svojim sportskim programima u 2020, pa tako i za dolazeći Svetski kup turing automobila.

U ovom takmičenju, japanski proizvođač zadržao je sve trkače iz 2019, pa će njegove boje u “hondama sivik tajp R TCR” ponovo braniti Esteban Gerijeri, Nestor Đirolami, Tijago Monteiro i Atila Taši.

Honda će tek u kasnijem periodu otkriti u koji će od klijentskih timova rasporediti kog od svojih pilota.

Gerijeri će u novu sezonu ući kao WTCR vicešampion, što je za jedno mesto bolji plasman u odnosu na “bronzu” stečenu 2018. Trkač iz Buenos Ajresa je kao pulen Minih motorsporta pobedio na četiri trke u 2019, a borbu za naslov vodio je do poslednjeg, tridesetog starta.

“Posle fantastične 2019, drago mi je što ostajem s Hondom i 2020. i zaista osećam da možemo da jurišamo na titulu koja nam je još jednom zamalo izmakla. “Sivik tajp R” je fantastičan auto u mnogo kom smislu i jedva čekam da na testovima ponovo sednem za njegov volan”, poručio je 34-godišnji Gerijeri, koji je posle poraza u Sepangu najavio revanš.

Njegov zemljak Đirolami je u 2019. upisao tri pobede i nakratko je vodio u generalnom plasmanu. Bebuovi rezultati doprineli su konačnom skoru Minih motorsporta, trećoj poziciji u poretku timova.

“Iskreno, te tri pobede u 2019. su više nego sam očekivao i one su odlično polazište za početak mojih priprema za 2020″, kazao je 30-godišnji Đirolami. “Prošle godine mi je bilo sjajno s Estebanom kao timskim kolegom i siguran sam da ubuduće mogu da budem još konkurentniji, da napredujem i da i se i sam borim za vozačku titulu, kao i da se borim za svoju ekipu.”

Monteiro se prošle sezone vratio trkanju u punoj kampanji sa timom KCMG. Zabeležio je nezaboravnu pobedu na svojoj domaćoj stazi u Vila Realu, kao i pol-poziciju na domaćoj pisti Honde, na Suzuki.

“Ovo će mi biti deveta sezona u statusu vozača Honda rejsinga i presrećan sam što smo produžili saradnju”, istakao je 43-godišnji Portugalac, daleko najiskusniji WTCR trkač kuće. “Moj povratak 2019. bio je težak, jer je nivo takmičenja viši neko što je ikada bio u svetskom turing trkanju, pa sam morao veoma brzo da pronađem svoje mesto. Pobeda u Vila Realu i pol-pozicija na Suzuki donele su mi neke od najlepših emocija koje sam ikada osetio u kokpitu trkačkog automobila, želim da još uspeha u dolazećoj sezoni.”

Kao 20-godišnjak, Taši je najmlađi u Hondinoj WTCR postavi, ali on za sobom ima već četiri sezone turing trkanja na svetskom nivou. On “hondu sivik” vozi od 2017, a za Honda rejsing debitovao je prošle godine, u kojoj je postao najmlađi osvajač WTCR pol-pozicije, s četvrtim mestom kao najboljim pojedinačnim plasmanom na cilju.

“Drago mi je što nastavljam kao pilot Honda rejsinga u WTCR sezoni 2020. U debitantskoj godini sam imao neke veoma lepe trenutke, poput pol-pozicije u Portugalu, kao i Nirburgringa, gde smo imali tempo za podijum. Ako možemo da izbegnemo neke od malera koji su nam se dešavali, pogotovu u početnim krugovima nekih od trka u završnici sezone, mislim da možemo da napravimo veliki korak napred”, izjavio je mađarski takmičar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*