Javio se “Kralj Makaua”: Haf četvrt sekunde ispred Priola na drugom treningu

Photo Clement Marin / DPPI

“Kralj Makaua” Rob Haf završio je drugi trening na Guja stazi kao vlasnik najbržeg kruga izvezenog u vremenu 2:29.422.

Devetostruki pobednik Makaua i vozač SLR “golfa” prvi je takmičar kome je ovog vikenda za krug od 6.120 metara bilo potrebno manje od 150 sekundi.

Primer je sledio i Cijanov Endi Priol, koji je takođe probio granicu od 2,5 minuta, a završio je kao drugoplasirani, 0.253 sekunde iza Hafa.

Kao na prvom treningu, treće mesto pripalo je Žan-Karlu Verneu u Leopard “audiju” (+0.659), za kojim su se poređali Jan Erlaher u “lynk&co03” (+0.812) i Frederik Ferviš u Komtuju “audiju”, dalje tri hiljadite sporiji.

Sedmo vreme imao je Ted Bjerk (+0.930), koji je uveo i treći “lynk&co03” u poredak najboljih 10. Gornji dom plasmana popunili su: Niki Katsburg kao najuspešniji Hjundai pilot (+1.018), Tijago Monteiro s najbržom “hondom” (+1.022), Norbert Mihelis u drugom Skvadra korse “hjundaiju” (+1.434) i debitant Mikel Askona u najboljoj “kupri” (+1.508).

Pretendent na najviši plasman na prvom treningu, Ivan Miler je na drugoj sesiji klasifikovan kao jedanaesti (+1.557). Gordon Šeden je “audi” dovezao do 14. mesta, Tom Koronel je s “kuprom” bio petnaesti, a debitant Luka Engstler imao je 16. vreme u “hjundaiju” u kojem odmenjuje Augusta Farfusa.

“Đulijete” su ponovo završile u formaciji, ovog puta na mestima 18 i 19, Ma Ćinghua ispred Kevina Čekona.

Minih motorsport nastavio je u lošem ritmu. Esteban Gerijeri je zauzeo poziciju 22, što je napredak od samo jednog mesa u odnosu na prvi trening, na kojem je na njegovom “siviku” pukao jedan od nosača motora. Timski kolega Nestor Đirolami bio je 26, a iza njega su ostali samo vajldkard takmičari.

Gabrijele Tarkvini je završio na jedva primetnom 23. mestu, ali je na drugoj probi makar sačuvao auto i nije doživeo bliski susret sa ogradom.

Prvo provizorno vođstvo držao je Ferviš, koji je štopericu zaustavio na 2:31.139.

Posle šest minuta sesija je prekinuta. U ogradu je udario vajldkard Džim Ka To u “siviku” KC motorgrupe i polomio vešanje, pa je blokirao prolaz još petorici kolega koji ovog vikenda voze sa specijalnim pozivnicama. Nijedan kran nije bio u blizini, polupana “honda” morala je da bude odšlepovana, što je izazvalo crvene zastave i desetominutnu pauzu.

Miler je posle restarta preuzeo kontrolu sa 2:30.979, ali se kratko zadržao na vrhu, jer ga je odatle krugom od 2:30.856 pomerio Mihelis. Čelo je potom nakratko preuzeo Erlaher sa 2:30.234, pa Haf sa 2:29.422, što je konkurentima ostalo nedostižno.

Nekoliko manjih incidenata u završnici treninga navelo je direktora trke da sesiju prekine na 1:29 pre isteka predviđenih pola sata, posle čega ona nije nastavljana.

WTCR runda u Makauu biće nastavljena u petak: prve kvalifikacije na programu su u 1:50 (CET).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × one =