Kako sam otpratio trke u Maleziji: Napeto, uzbudljivo i potpuno neizvesno!

WTCR rundu u Maleziji sam pratio prvo na lajv strimu kvalifikacija, kao radio prenos jer nije bilo slike, i tabelarno, gledajući promene trenutnog stanja u kvalifikacijama na zvaničnom WTCR sajtu. U nedelju sam gledao prenose na kanalu Eurosport. Znao sam da me čeka “težak” zadatak jer ću da “vozim“ zajedno sa Norbertom Mihelisom za koga navijam i da ću se nervirati ako mu ne bude išlo kao što je to slučaj kad gledam Đokovića.

Na moju sreću, Mihelis je pokvario svoju statistiku što se tiče plasmana na kvalifikacijama i osvojio je obe pol-pozicije i 10 bodova što je uspelo samo, a kome bi drugo nego borbenom iskusnom Francuzu Ivanu Mileru u Kini i, gle čuda, Nikiju Katsburgu u Slovačkoj. To je ublažilo moje uzbuđenje.

Međutim, kada sam u nedelju video da pada kiša, „smrz’o“ sam se. Znao sam da će mnogima odgovarati kiša, a naročito sporijim takmičarima (čitaj automobilima veće težine), jer će tempo biti slabiji. Očekivao sam da će Norbi biti oprezan i da će prva trka biti neizvesnija, međutim on je trkom i pobedom razvedrio mene, ako već nije mogao vreme.

Bodovna razlika se znatno uvećala, „znao sam“ da će Norbi uzeti u sledećoj trci dovoljno bodova i sigurno privesti vikend kraju, bez obzira što će Gerijeri uzeti pobedu, bar jednu.

Sledi druga trka, kad je prestalo da mi bude dobro posle prvog kruga. Pomislio sam: “Ma dal’ je moguće da će Gerijeri da nadoknadi 25 bodova i da će da je svede na svega 2 boda”. Pa zar posle Lopesa opet šampion da postane jedan Argentinac? Pa bar da je to Đirolami, on mi je simpatičniji…

Zaključio sam da će treća trka baš da bude TCR sprint iz prvog reda između Norbija i Estebana sve do cilja. Takvu borbu bih priželjkivao, ali negde u sredini šampionata, a ne na kraju, jer sam bio siguran da bi prednost tada naravno bila na strani Gerijerija, jer on bolje „grize“ po kiši, a nisam hteo da izgubi Norbi, za koga navijam.

Međutim, u nastavku posle prekida vratiše takmičare u neki redosled, pa se i moj favorit nađe na nekom povoljnom, valjda trinaestom mestu i drama se nastavi. Znam šta su sudije sve morale da urade u kratkom vremenskom periodu jer sam i sam bio sudija, i mislim da su ipak pronašli neki zadovoljavajući kompromis. Norbi se probi do osmog mesta i mene opet smiri pristojnom razlikom od 10 bodova.

U trećoj trci očekivao sam da Norbi neće rizikovati, jer startuje prvi i može lepo da propusti Estebana i prati ga na drugom mestu, pa čak i još jednog ako propusti postaće šampion i kao treći na cilju. Situaciju na stazi pratim kao takvu i verujem da će se to i desiti, jer nemam pojma o drami sa automobilom koju Norbi ima.

Da li da gledam dalje posle prolaska trećeg takmičara ispred Norbija, Kristofersonovog “golfa” uz katastrofalan pad mog ljubimca na četvrto mesto? Gde je sad taj Kristoferson, koji napušta WTCR zajedno sa celom fabrikom Folksvagen, našao da se ističe?

Gledam – Gerijeri će da pobedi i upropastiće mi i pretpostavku da je nerealno da neko od pretendenata osvoji dve trke. Setio sam se da sam napisao da će neki takmičari dati sve od sebe da pobede ako budu u prilici i tako malo poprave “nepotpuno uspele sezone”. I onda, mogućnost koju sam takođe predvideo – da će u toj jurnjavi za postizanje tog cilja doći do kontakta i izbacivanje nekog od takmičara, pa čak i onih koji se bore za titulu. I to se upravo odigrava pred mojim očima! Nama dobro poznati Askona, koji je imao snažan motiv da se trka za peto mesto i osvoji titulu rukija sezone, do koje se bodovno znatno približio baš u prethodne dve trke, preuzima tu ulogu, previše rizikuje i izbacuje Gerijerija u travu, što se kasnije pokazalo kao sudbonosno.

Norbi osvaja titulu uz maksimalni skor po trkačkom vikendu od 56 bodova, što do sada nije ostvario, naime prosek mu je bio 35 bodova po vikendu. Srećan sam što sam i statistički predvideo njegovo osvajanje titule iako sam mislio da će biti bodovno neizvesnija, kao i redosled ostale trojice na kraju šampionata.

Srećan sam i što sam uz svoje kompjutersko znanje, zajedno sa poznavanjem auto-sporta i novinarskih potreba, umeo da pripremim simulator kojim sam u prenosu pomogao da budu analizirane mogućnosti koje bi mogle da se dogode pred vikend, a i da na samoj trci budu otpraćene trenutne i krajnje bodovne razlike i tako je povećan kvalitet informacija za gledaoce.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 + 2 =