KCMG dovozi i vajldkard “sivik” na WTCR rundu na Suzuki

© Petr Fryba/JAS Motorsport

Ekipa KCMG (KC Motorgrupa) prijaviće vajldkard “hondu sivik” za trke Svetskog kupa turing automobila na Suzuki od 25. do 27. oktobra.

Na osmi takmičarski vikend šampionata tim iz Hong Konga dovodi i vozača iz Hong Konga, u pitanju je Džim Ka To, WTCR debitant.

KCMG već ima dve “honde” u ovom šampionatu, njima pilotiraju Tijago Monteiro, pobednik u Vila Realu, i Atila Taši, osvajač pol-pozicije na istom mestu.

Međutim, najavljeno je da će ta redovna i vanredna vajldkard WTCR operacija na Suzuki biti vođene odvojeno.

“Drago mi je što ću imati šansu da predstavljam KCMG i da se trkam na WTCR rundi u Japanu. Iskoristiću svoje iskustvo s automobilom da pokušam da timu donesem dobre rezultate”, izjavio je Džim Ka To.

On je novu generaciju “sivika” upoznao na debiju u Super taikju endurans seriji, u kojoj je s KCMG postavom stigao do pobedničkog postolja na Suzuki. U karijeri je vozio i Azijsku Formulu Reno, a za KCMG se trkao i na prvoj rundi Svetskog endurans prvenstva 2013. u LMP2 klasi.

Osim što postiže zapažene rezultate kao klijent Honde u Evropi, KCMG je osvajao trke u ovogodišnjem TCR šampionatu Japana, kao i Super taikju podijume, a takmičio se i na Dubaiju 24H.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − twelve =