Koronel: U Slovačkoj sam pobedio prvi put posle Vila Reala 2016.

Holandski automobilista Tom Koronel je posle četiri sušne godine na najvišem svetskom turing nivou takmičenja uspeo da se popne na najviši stepenik podijuma.

On je trijumfovao u drugoj trci slovačke WTCR runde u “audiju RS3 LMS” belgijske ekipe Komtuju rejsing. Uz dva šesta mesta koja je obezbedio u druge dve trke, Koronel je sada najbolje plasirani privatnik, a u generalnom plasmanu je izbio na drugo mesto.

“Bile su to moje najbolje kvalifikacije u mnogo godina. Već na treninzima se videlo da stvari teku veoma dobro. U Q1 sam imao brzinu za drugo ili treće mesto, ali sam blokirao na kočenju. U prvoj trci sam vozio kombinaciju slikova i guma za kišu, a sa takvim rasporedom pneumatika morate biti veoma pažljivi. Pretekao sam Mihelisa i Katsburga i završio šesti. Da je trka potrajala još samo jedan krug, mogao sam da nadoknadim još neku poziciju”, prepričava Koronel dešavanja iz Slovačke.

“U drugom sprintu je bilo malo gurkanja na startu, ali je sve prošlo kako treba. Video sam da se Gerijeri muči i znao sam da ću moći da ga prođem. Malo sam rizikovao, ali se isplatilo. To mi je bila prva pobeda posle Vila Reala 2016”.

I u trećoj trci je trkač iz Nardena bio u prilici da se bori za podijum, ali je u žaru borbe izleteo sa sva četiri točka na travu i izgubio tempo.

“Mihelis je krenuo široko u drugoj krivini, pa sam morao da kočim i izgubio sam zamah. I sa šestim mestom sam bio više nego zadovoljan. Vikend je bio fantastičan, auto je bio perfektan, osvojio sam mnogo bodova. Biti drugi u generalnom plasmanu je odličan osećaj, jedva čekam nastavak sezone u Mađarskoj”, dodao je Koronel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*