Koronel: Za trke kakve mi vozimo, Gudjir guma je veličanstvena

Inauguralni trkački vikend Svetskog kupa turing automobila 2020. na Zolderu bio je i prva prilika za takmičarsku upotrebu Gudjir pneumatika.

Američki premijum proizvođač od ove sezone je ekskluzivni isporučilac guma i zvanični partner jedine svetske turing serije, i to na bazi višegodišnjeg ugovora.

Svim WTCR timovima na raspolaganje je stavljena jedna specifikacija slik Gudjir “igl F1 supersport” (Eagle F1 SuperSport) trkačkih guma, kao i jedna specifikacija pneumatika za vlažnu pistu.

Ekipe su na Zolderu mogle da računaju na 16 slikova po automobilu, na sledećoj rundi na Nirburgringu biće ih 12, a od Nemačke nadalje broj će ponovo biti 16, jer u rasporedu samo runde na kojima se organizuju po tri trke za vikend. Od Nirburgringa, timovi će moći da prenose gume s prethodnog trkačkog vikenda na sledeći, u slučaju da to žele da učine.

Predstavnici Gudjira pozitivno su ocenili početak WTCR angažmana.

“Mi smo bili zadovoljni, timovi takođe. Gume su tokom kompletnih trka držale visok nivo performansi, što je omogućavalo pojedinim vozačima da postižu najbrže krugove pred kraj trke, a drugima da skoro drže njihov tempo. U takvim situacijama druge gume tipično gube brzinu”, kazao je Sebastijan Trinks, vođa Gudjir projekata u WTCR i Pure ETCR.

Da ne bi sve ostalo samo na stavu predstavnika kompanije, za mišljenje su upitani i vozači, koji su pohvalili izdržljivost i stabilnost performansi tokom trka od 13, odnosno 18 krugova.

Photo Paulo Maria / DPPI

“Mislim da su performanse Gudjir guma bile veoma dobre”, rekao je osvajač trke 1 Nestor Đirolami. “U predsezoni nismo imali nikakvih problema, niti na trkama na Zolderu, niti tokom dužih tura vožnje. Osećaj je dobar, nema velikog pada (performansi) od početka do kraja trke i to je ključ ove gume. Drago mi je što sam mogao dobro da kontrolišem tempo i to nije samo stvar setapa – i bokovi gume su vrlo dobri za duže vožnje. Videli ste tokom trke, svi automobili su držali tempo. Tako je bolje za navijače i za predstavu i to je vrlo dobra vest.”

Tom Koronel je na Zolderu postigao jedno četvrto i jedno šesto mesto za svoj tim Komtuju rejsing.

Sa nepunih 500 turing trka za sobom, Holanđanin je jedan od najiskusnijih pilota u disciplini i njegove reči imaju značajnu specifičnu težinu: “Gume su se držale mnogo jače nego što sam očekivao jer sam znao da bi njihova degradacija mogla da bude prilično agresivna. “Audi” i Gudjir gume veoma se dobro uklapaju. U poslednjih četiri ili pet krugova trke 1 i dalje sam mogao da napadam i da poboljšavam vremena krugova. Za našu trkačku distancu, guma je veličanstvena!”

Rentabilnost proistekla iz koncepta WTCR takmičenja i potrebe za samo jednom specifikacijom pneumatika za sve staze, uslove i vozila, bila je jedan od najvažnijih faktora koji je opredelio Gudjir da se posveti ovoj seriji.

Takav prilaz smanjuje i troškove i obim transporta, istakao je Trinks i dodao: “Da bismo stvorili svestranu mešavinu kakvu imamo u ovom slučaju, morali smo da imamo na umu promenljive uslove na WTCR stazama. Na kalendaru 2020. više nema uličnih staza, ali očekujemo da će se one u budućim sezonama vratiti. Ulice Marakeša, Vila Reala ili Makaua potpuno se razlikuju od trkačkih staza kakve su Zolder ili Aragon, a Nirburgring postavlja potpuno drugačiji set izazova.”

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

“Takođe, mnogo je različitih automobila u WTCR, zastupljeno je sedam proizvođača i morali smo da projektujemo gumu koja svakom timu i vozaču omogućuje da performanse svog automobila dovede do maksimuma. Važno je da blisko sarađujemo sa svakim timom u padoku, da slušamo šta imaju da nam kažu. Preovlađujući utisak je optimističan, pogotovu uoči Nirburgringa Nordšlajfe, jedne od najizazovnijih i najjedinstvenijih staza koje posećujemo!”

Putnički ekvivalent trkačke Gudjir igl F1 supersport game predstavljen je nedavno i spada u “ultra visokoperformantni” i “ultra ultra visokoperformantni” segment automobilskog tržišta.

Partnerstvo Gudjira i WTCR promotera Eurosporta proteže se i na prvu sveelektričnu multibrend turing seriju, Pure ETCR. Podsećamo da Gudjir od ove godine snabdeva i Britansko prvenstvo turing automobila.

Inače, u sklopu Goodyear #FollowTheLeader (“sledi vodećeg”) inicijative, svaki lider u WTCR generalnom plasmanu dobija jedinstvenu žutu jaknu sa tom oznakom. Posle Zoldera, ona je vlasništvo Jana Erlahera, koji je u Belgiji osvojio 43 boda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*