Kristofersonu već prekipelo: Muka mi je od BoP-a, politike, igara i skrivanja

Photo Frederic Le Floc'h / DPPI

WTCR karijera Juana Kristofersona stara je tek četiri takmičarska vikenda, a već mu se smučila politika u šampionatu, povezana sa određivanjem parametara Balansa performansi.

Dvostruki relikros prvak sveta, Kristoferson je u prvoj trci na Zandvortu postigao svoj i Folksvagenov najbolji rezultat sezone, stigavši na cilj četvrti, i to pošto je u direktnom dvoboju obišao “lynk&co03” Endija Priola.

Iako veoma raspoložen zbog sopstvenog postignuća, Kristoferson je žestoko kritikovao igre sa Balansom performansi koje su danas pratile “lynk&co03” automobile. Pre vikenda, njima je snaga podignuta na 100%, da bi u se kvalifikacijama kineski model pokazao 7 desetinki bržim od prvog sledećeg i okupirao prva četiri mesta poretka. Potom je, hitnom intervencijom Tehničkog TCR odseka, snaga ponovo spuštena na 97,5%.

“Balans performansi je faktor. Mi smo ovog vikenda laki, za razliku od Slovakija ringa, a on je superbrza staza koja apsolutno ne odgovara našem automobilu”, izjavio je Šveđanin za TouringCars.Net.

Na Zandvortu postoje dve stvari koje funkcionišu nama u prilog: težina i sama staza, koja nam mnogo bolje leži. Međutim, ne dopada mi se BoP. On uključuje isuviše politike, igara i skrivanja. Šta bi bilo da Cijan rejsing nije bio tako brz u kvalifikacijama, da su ga bolje kontrolisali? Da li bi i dalje bili na 100% snage? Od toga mi je stvarno muka.

Ja ću pokušati da radim svoj posao, da sutra poboljšam svoja današnja vremena i videćemo dokle će nas to dovesti. Očigledno je da smo sada bliži (vrhu) nego kad je “lynk&co03” bio na 100% snage.

Pošto je u kvalifikacijama supertesno, moraćemo da nastavimo analize, da sutra budemo što bolji, zadržimo pozicije, a možda i osvojimo koju.

STCC šampion napadao je Endija Priola u prvom krugu, ali je manevar koji mu je doneo četvrto mesto izveo tek u poslednjem, dvanaestom. Šveđanin smatra da je uzrok boljih performansi “folksvagen golfa” drugačije ponašanje guma.

Startovao sam veoma dobro i uživao sam u bici s Priolom u prvih nekoliko krivina. Uspeo sam da ga dobijem na izlasku iz treće krivine i tako sam završio četvrti. Prvi put ove godine mogao sam da se poigravam s automobilom u trci, da prednje gume koristim drugačije da zaokrećem, auto je bio življi i s njim sam mogao nešto da učinim. To je lep osećaj.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 2 =