Ma, prvi Alfa Romeo pobednik u 2019: Pokušao sam da ne dopustim emocijama da me ometu

Photo Florent Gooden / DPPI

Kineski trkač Ma Ćinghua doneo je prvi podijum “alfa romeo đulijeti veloče” na prvoj nedeljnoj WTCR trci u Slovačkoj, a zatim je, u poslednjoj vožnji dana, upisao još bolji rezultat i prvi put trijumfovao i u sezoni 2019. i u Svetskom kupu turing automobila uopšte.

Kao i u trci 1, Kinez je odlično startovao s treće pozicije i prošao je između dva “hjundaija”, a do cilja je odolevao i uspeo da odoli pritisku Norberta Mihelisa.

Slavlje italijanskog Tima Mulzan uvećao je Maov kolga Kevin Čekon, koji je u finalnoj trci izborio najniži stepenik podijuma.

Pilot iz Šangaja zahvalio se ekipi na uloženom trudu, a zatim nastavio: “Dan je bio težak, a vremenski uslovi zahtevni, ali su u trci 3 bili malo stabilniji.”

Ponovo sam imao sam fantastičan start i probio sam se na vodeću poziciju. Pokušao sam da se odvojim, ali u ovoj trci to nije bilo lako jer su ovi momci veoma brzi. Mihelis nije odustajao u pokušajima da me uhvati i pokuša da me dovede u nevolju.

Bilo je mnogo teških trenutaka, ali sam na kraju uspeo. Video sam timskog kolegu u retrovizoru i terao sam sebe da budem brži! Uspeli smo i pobedio sam u trci, jako sam srećan.

Ma je priznao da je bio prinuđen na ozbijne napore u trenucima kada se branio od Mihelisovog “hjundaija”.

“Pokušavao sam da se usredsredim i da me ne ometu emocije. Znam da je Norbi sigurno jedan od najboljih boraca u ovom šampionatu, agresivan je i konstantan. Zato sam i srećan što sam došao do ove pozicije, ali nije bilo lako. Kad sam prošao kroz cilj, pomislio sam: “Najzad, uspeli smo!

Kineski automobilista bio je i najveći junak runde na Slovakija ringu: dva treća mesta u kvalifikacijama, kao i druga, deveta i prva pozicija u trkama doneli su mu ukupno 58 bodova i učinili ga najuspešnijim trkačem treće WTCR runde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + 12 =