Mihelis: Ne znam šta rade “alfama”, fantastično je kako startuju!

Sa 54 osvojena boda, Hjundaijev trkač Norbert Mihelis drugi je najuspešniji protagonista slovačkog vikenda Svetskog kupa turing automobila.

Ipak, uprkos obećavajućim situacijama na Slovakija ringu, mađarski trkač nije iskoristio nijedan od svoja dva starta iz prvog reda da se upiše u pobednike.

Ostavši bez trijumfa u prvoj trci, Norbi je morao da se zadovolji trećim stepenikom podijuma. U trci 3, situacija se ponovila i opet mu nije pripao najvredniji trofej, ali je na cilj stigao drugi.

Zaista sam želeo pobedu, ali nakon starta shvatite da je nemoguće zadržati “alfe” za sobom, čak i da sam izveo najbolji start u životu”, komentarisao je Mihelis dva startna poraza u dvobojima s italijanskim modelom. Ne znam šta oni rade svojim automobilima, fantastično je kako startuju.

Bio sam treći, ali sam video da se Niki Katsburg pomalo muči, ne znam šta mu se desilo. Došao sam do druge pozicije i krenuo u poteru. Srećom, uspeo sam da smanjim zaostatak za Maom, ali on nije pravio velike greške. Pokušao sam da ostanem blizu i da vozim uporedo, ali čak iako sam bio nešto brži u drugoj polovini trke, nijednom nije bilo prostora za preticanje.”

U pojedinim trenucima trke 3, Kevin Čekon je napadima na drugoplasiranog Mihelisa smanjivao pritisak na svog kolegu u vodećoj “alfi”. Norbi je istakao koliko je ova “timska vožnja” dvojice alfista bila značajna.

Pravili su mi veliki problem. Bez Kevina na leđima, mislim da bi mi šanse da prestignem Maa bile mnogo veće, ali stalno je bio iza mene. Ma i ja smo se borili, izgubili smo nešto vremena i Kevin se primakao. Onda sam počeo da se borim sa Kevinom, a Ma se odvojio. Ovako smo se igrali dva ili tri puta. Bilo je zabavno. Baš sam uživao u borbi sa ovakvim trkačima, oni se ozbiljno trkaju, ali vam i ostavljaju mesta. Nadam se da je i njima bilo zabavno.”

Mihelis je u Slovačkoj svakako osvojio vredne poene u borbi za šampionsku titulu. Dva druga mesta u kvalifikacijama, dva izlaska na podijum i šesta pozicija u trci 2 lansirali su na treće mesto u vozačkom WTCR poretku, u kom je Mađar preskočio timskog kolegu Gabrijelea Tarkvinija.

“Vikend je bio dobar – nisam pobedio, ali sam dva puta završio na podijumu, to je puno važnih poena za šampionat, a to je glavno. Ipak, pomalo me iritira što nisam osvojio trku, a mislim da je auto imao tempo za to. Međutim, dani mogu da budu i gori od ovog”, završio je Mihelis.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen − 1 =