Mihelis: Samopouzdanje u Makauu donosi i sekund u vremenu kruga

Hjundaijev as Norbert Mihelis bio je najbrži na prvom treningu kojim je ovog jutra otvoren Makau WTCR takmičarski vikend.

Mihelis se na čelu poretka nekoliko puta smenjivao s četvorostrukim turing šampionom Ivanom Milerom, da bi se u konačnom ishodu pokazalo da ima odgovor na sve što je veliki Alzašanin imao da izvuče iz svog “lynk&co03” automobila.

Norbi je parkirao “i30 N TCR” na prvo mesto 45-minutne sesije krugom u vremenu 2:30.460 i ocenio je svoj nastup u četvrtak kao “dobar početak”.

“Od prvog časa smo doveli automobil u pravi opseg s podešavanjima”, rekao je mađarski automobilista, koji brani boje BRC Hjundai Skvadre korse.

“Samopouzdanje ovde donosi velike dobitke u vremenu kruga, a kako sam bio samouveren od prvog časa, bio sam veoma zadovoljan sesijom.”

“Verovali ili ne, ako na ovoj stazi počnete sa donekle neodgovarajućim setapom, niste 100% samouvereni, a to pravi razliku od sekunde, možda i veću. Kako ja jesam bio samouveren od početka, ni u jednom trenutku nisam sumnjao smem li da forsiram ili ne.”

“Pokušaćemo da se dalje poboljšamo, jer uvek postoji prostor za napredak, a i veliko je pitanje koliko ostali još imaju u rezervi”, dodao je Norbi.

Mihelisov timski kolega Gabrijele Tarkvini nije imao naročito veseo dan. Otvorio ga je bacivši nos “hjundai” u ogradu već u 11. minutu prvog treninga.

“Blokirali su mi prednji točkovi, skrenuo sam s idealne putanje i bilo mi je nemoguće da savladam krivinu. Nije to ništa posebno, ali je nažalost nanelo puno štete na prednjem kraju”, objasno je Tarkvini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 − 2 =