Mikela Čeruti: Ma i Čekon su pokazali da su pravi izbor za naš WTCR projekat sa “alfa romeom”

Photo Marcel Langer / DPPI

Poučeni prošlogodišnjim iskustvima, u Timu Mulzan očekivali su pozitivan WTCR vikend na Slovakija ringu, a stvarnost je nadmašila i njihova najodvažnija očekivanja i pretvorila treću rundu šampionata u ostvarenje snova.

U 2018. “alfa romeo đulijeta” italijanske ekipe “proradila” je baš na slovačkoj pisti i upisala prve bodove.

Deset meseci kasnije, na istom mestu, modifikovana “đulijeta veloče” pokazala se kao pobednik i najmoćniji automobil vikenda. Ma Ćinghua je za njenim volanom osvojio trku 3 i bio drugi u trci 1, a Kevin Čekon je u dvema popodnevnim vožnjama na Slovakija ringu upisao dva treća mesta.

Bilans tima: čak 90 bodova, ukupno pet pehara u tri trke, računajući i onaj koji pripada ekipi.

Jedan od Čekonovih podijuma bio je posvećen Mikeli Čeruti, šefice operative Romeo Ferarisa. Njena radosna reakcija na slovačko izdanje ekipe bila je očekivana: Nisam mogla ni da zamislim bolji vikend. Oba naša automobila pokazala su se konkurentnim još od prvog treninga, a to nikada ranije nismo postigli u Svetskom kupu turing automobila.”

Ma Ćinghua i Kevin Čekon pokazali su da su pravi izbor za ovaj projekat i savršeno su izašli na kraj sa svakom situacijom s kojom su se suočili. Ma ima pravo da bude ponosan što je ponovo izašao na najviši stepenik pobedničkog postolja, četiri godine posle svog poslednjeg uspeha u šampionatu koji se tada zvao WTCC. Kevin je bio savršen, osvajao je pozicije u obema trkama i pritiskao je Mihelisa u završnim krugovima, što je Mau dalo prostora da odahne, jer se mučio sa istrošenim gumama.”

“Želim da čestitam svim članovima ekipe na izvanrednom radu, kako onima na pisti, tako i onima koji rade u našoj fabrici u Operi, i zahvaljujem se svima koji su verovali u ovaj projekat, naročito u vremenima teškoća.

Posle tri WTCR takmičarska vikenda, Tim Mulzan je peti u ekipnom poretku šampionata sa ukupno 109 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 3 =