Miler i Erlaher prvi duo Cijan rejsinga za 2020.

Iako je i dalje neizvesno da li će i kad početi nova sezona Svetskog kupa turing automobila, ekipa Cijan rejsing je danas objavila imena prva dva vozača za 2020.

Četvorostruki prvak sveta Ivan Miler voziće jedan “lynk&co”, dok će za volanom drugog biti njegov sestrić Jan Erlaher.

“Dok se svet bori sa koronavirusom, mi imamo mali razlog za zadovoljstvo jer će za nas voziti jedan od najboljih dueta među turing vozačima današnjice”, rekao je Krisijan Dal, vlasnik Cijan rejsinga.

“Pomno pratimo situaciju sa pandemijom i preduzimamo sve mere predostrožnosti. Podržavamo sve odluke organizatora WTCR koje se tiču odlaganja sezone i otkazivanja trka, a mi ovo vreme koristimo da se još bolje pripremimo za start, kad za njega dođe vreme”.

“Ivan i Jan su pokazali izuzetne performanse prošle godine. Siguran sam da ćemo sa njima uspeti da se ozborimo sa svim izazovima u 2020”.

Miler je bio u prilici da se protekle sezone bori za titulu do poslednjeg vikenda, ali je na kraju ipak završio sezonu kao treći.

“Cijan rejsing je mesto gde treba da budem. Svi koji učestvuju u projektu, od Kine do Švedske motivisani su da i ove godine osvojimo svetsku titulu”, rekao je Miler.

“Prošle godine smo podigli letvicu, jer je od prvog testa novog automobila “lynk&co” do prve pobede prošlo manje od 12 meseci. Nema sumnje da ćemo se ove godine truditi još više, a ja sam spreman”.

Erlaher je, s druge strane, pokazao raskošan talenat još od prvog WTCC nastupa, a prošle godine se šest puta popeo na podijum i sezonu završio kao osmi.

“Veoma sam motivisan nastavkom saradnje sa Cijan rejsingom, posebno jer ću biti u timu sa Ivanom”, dodao je 23-godišnji Alzašanin.

“Imao smo obećavajuće rezultate 2019, i spreman sam da se dodatno napredujem ove godine. Sada je vreme da počenm da pobeđujem i borim se za titulu svetskog šampiona zajedno sa mojom ekipom”.

Drugi duo koji će voziti “lynk&co” biće objavljen uskoro.

Posle otkazivanja trke na Nirburgringu, za početak sezone označen je Slovakija ring, gde bi trebalo da startuje sezona 6. i 7. juna, u zavisnosti od situacije sa pandemijom koronavirusa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + eighteen =