Miler: Koštaće me mnogo što nisam ušao u Q2, ali ja nikad ne odustajem

Photo Gregory Lenormand / DPPI

Poslednji vikend Svetskog kupa turing automobila u Maleziji za Cijan rejsing počeo je kvalifikacionim debaklom!

Pretendent na titulu Ivan Miler najbolje je plasirani pilot “lynk&co”, prve kvalifikacije je završio na 16. poziciji, a druge na 13. Ovakav rezultat povećao je njegov zaostatak za vodećim u generalnom plasmanu sa 11 na 21 bod, a u igri je ostalo još 75 raspoloživih poena.

“Imali smo problema sa balansom, a posebno sa brzinom od početka dana. Auto nije toliko loš, ali smo teži 30 kilograma od drugog najtežeg i 130 od najlakšeg automobila. Zato smo gubili najmanje šest desetinki na ovoj stazi. Šteta je što mi je Q2 izmakla za devet stotinki, to će me koštati mnogo, ali ja nikad ne odustajem”, prokomentarisao je četvorostruki prvak sveta.

Sepang je po konfiguraciji sličan Slovakija ringu, mestu gde je “lynk&co” bio veoma loš, jer mu ne odgovaraju dugački pravci i spore krivine.

“Ono čemu smo svedočili je izuzetno loša kombinacija balansa performansi i karaktera staze. Teški automobili ovde nisu u problemu, već ne postoje. Videli smo to i u Slovačkoj. Ista ekipa i isti vozači su toliko toga uradili pre dve nedelje u Makauu. Jedino što mogu da urade, a siguran sam da će tako biti uprkos situaciji, jeste da daju svoj maksimum do poslednje karirane zastave”, rekao je Aleksandar Murdževski, šef Džili grupa motorsporta.

Ted Bjerk je i dalje matematički u igri za naslov, ali je tokom kvalifikacija jezivo podbacio, pa će u prvoj trci startovati sa 28. pozicije, a u druge dve sa 19.

“Ceo dan smo se borili. Težina nas je koštala na pravcima Sepanga. Ako u nedelju padne kiša, svašta je moguće. Svi u ekipi će se hrabro boriti do poslednjeg metra poslednje trke”, dodao je Bjerk.

Jan Erlaher i Endi Priol su imali podjednako loše kvalifikacije. Francuz je osvojio 24. i 18. poziciju, a Englez je oba puta bio 27.

“Žao mi je što je Ivanu izmakla Q2 sa tako minimalnim zaostatkom. Imali smo zaista dobru strategiju, imao sam dobar tempo kad su me ostali vozači podržali. Nadamo se kiši u nedelju, tako možemo da napredujemo u plasmanu”, kazao je Erlaher.

“Očigledno razočaravajući rezultat za ceo tim, istinski smo se borili na stazama poput ove. Teško mogu da procenim svoje performanse dok sam vozio u zavetrini kolega. Radićemo predano da popravimo rezultat u nedelju”, kratko je rekao Priol.

Cijan rejsing je, uprkos lošim kvalifikacijama, zadržao vođstvo u poretku timova, a prednost koju ima je pala sa 72 na 61 poen, dok je na raspolaganju ostalo još 135.

Prva trka na programu je u nedelju od 8.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 + twenty =