Miler: Nismo imali tempo na pravcima i nismo mogli da pretičemo

Vozač Cijan rejsinga Ted Bjerk nauspešniji je pilot “lynk&co 03” na kraju WTCR vikenda na Motorlandu Aragon.

Iako je Jan Erlaher drugi, a Ivan Miler Treći u plasmanu, švedski tim se ponovo požalio na Balans performansi.

“Povratak na podijum je sjajan osećaj”, kazao je Bjerk. “Znao sam da neće biti lako i da ću morati da vozim na ivici kroz sporije delove staze kako bih ostao ispred “audija” na pravcima. Zadovoljan sam perfomansama “lynk&co”, s obzirom na sve okolnosti, i mnogo hvala čitavoj ekipi na pripremi automobila”.

Erlaher je startovao treći u prvoj trci, a kroz cilj je prošao kao peti, ali mu je i to bilo dovoljno da izbije na drugo mesto i samo šest poena zaostatka za vodećim Verneom.

“Odavno nisam imao ovako tešku trku, borio sam se od početka do kraja trka. Nadali smo se boljim rezultatima, ali ovo je maksimum koji smo izvukli iz španskog vikenda. Drugo mesto u šampionatu i nije toliko loše, ali sad moramo da vidimo šta će se dalje dešavati”, ispričao je branilac titule.

Mnogo gore od kolega iz ekipe prošli su Ivan Miler i Santjago Urutija. Francuz je osvojio jedno 11. i jedno 10. mesto, dok je Urugvajac u prvom sprintu bio 12, a drugu nije završio zbog gumidefekta.

“Ovo nije bio vikend kakav smo želeli. Nismo imali tempo na pravcima i nismo mogli da pretičemo”, kratko je prokomentarisao Miler.

“Žao mi je što nisam mogao da osvojim više poena. Veliki problem mi je napravila greška u kvalifikacijama, a u trci prosto nismo bili dovoljno brzi- Drago mi je zbog Teda, a sad ćemo se fokusirati na sledeći trkački vikend i videti šta možemo da unapredimo”, dodao je Urutija.

Posle treće WTCR runde, ekipa koju čine Erlaher i Miler vodi u poretku timova, sa 20 poena prednosti nad timom za koji voze Verne i Engstler.

Sledeća runda je planirana za 1. avgust na stazi Adrija u Italiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*