Miler posle dve pobede na Ningbou: Sada je sve moguće

Četvorostruki prvak sveta Ivan Miler otišao je iz Ningboa sa 76 od mogućih 85 osvojenih poena za jedan trkački vikend.

Dve pobede i dve pol-pozicije u Kini vratile su Milera u igru za titulu, a sreću ekipe Cijan rejsing upotpunilo je drugo mesto Jana Erlahera.

“Bio je to fantastičan vikend za momke i devojke koji rade u ekipi. Posebno me raduje što sam ponovo podelio podijum sa mojim sestrićem. Sada je sve moguće, bio sam šesti pred ovaj vikend, a sad sam veoma blizu vodećem. Pre dolaska u Kinu je trebalo da pomažem Tedu u borbi za titulu, a sad sam ja taj koji je ušao u bitku za nju”, ispričao je Miler.

Incidenti između Endija Priola i Norberta Mihelisa u drugoj i trećoj trci bili su predmet polemike i unutar ekipe Cijan.

“Ponosan sam na sve što se tiče rezultata. Posebno na to što su neki ostali hladne glave uprkos nefer borbama na stazi”, komentarisao je Kristijan Dal, vlasnik ekipe. “Razočaravajuće je videti koliko nisko mogu da idu vozački standardi nekih od vozača. To je šteta, jer je WTCR jedan od najboljih šampionata sveta ikada”.

“Ivan i ja smo osvojilo 1-2 na podijumu i u Portugalu i u Kini. Drugi put je bilo bolje jer je ovo bio veliki dan za brend Lynk&co. Ponosan sam na ovaj rezultat, imali smo sjajnu podršku sa tribina celog vikenda i srećan sam zbog navijača”, ispričao je Jan Erlaher.

Srazmerno slab rezultat imao je Ted Bjerk, kojeg je posle runde na Ningbou preskočio timski kolega Miler, pa je sada četvrti u generalnom plasmanu.

“Stigao sam sa devete na petu poziciju u finalnoj trci vikenda, što je veoma teško na ovoj stazi. Svuda oko mene su bili piloti “hjundaija” koji mi nisu pipustili ni milimetar. Ovog vikenda smo zaista pobednici kao ekipa, a Ivan je napravio odličan posao”, prokomentarisao je Bjerk.

Posle starta sa pol-pozicije na delimično inverznom startu u trci 2, Endija Priola je izbacio lider šampionata Norbert Mihelis.

“Odlično sam startovao, ali je bilo puno kontakata. Najjači od njih me je koštao pobede, jer sam pretrpeo velika oštećenja. Ipak iz Kine odlazim na nešto osvojenih bodova, a srećan sam i zbog timskog rezultata. Nadam se da ćemo na sledećoj rundi imati još bolji tempo”, dodao je Priol.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − twelve =