Na WTCR Supergridu 2019. svi vozači će imati svoj logo: Tarkvini odabrao vepra, Gerijeri tigra

Još jedna zanimljiva novotarija spremljena je za novu sezonu Svetskog kupa turing automobila.

Organizatori su pozvali vozače i njihove timove da za sezonu koja je pompezno najavljena kao “Supergrid” urade svoje personalizovane logotipe. Svaki logo treba da sadrži i broj, koji vozači mogu da odaberu i koji može da bude različit od njihovog startnog broja.

Po uzoru na svima prepoznatljiv zaštitni znak motocikliste Valentina Rosija koji osim broja 46 nosi i natpis “The Doctor”, turing trkači mogu da naprave simbol po sopstvenom izboru kojim će se predstaviti publici.

Individualni dizajn (logo i broj) neće smeti da se nađe na bokovima automobila niti na šoferšajbni – taj je prostor rezervisan samo za standardizovane oznake – ali će moći ili čak morati da se koristi na mnogim drugim mestima kao što su kombinezoni, donji veš, kacige, TV grafika, garaža, nacionalna zastava na servisnim kolicima pred start trke, autogramkarte, posteri, društvene mreže, sajtovi i suveniri.

Poseban značaj za ovaj “zaštitni znak” ima pozicija na komandnoj tabli automobila, jer će biti vidljiva na svakom onbord snimku.

Prva dva logotipa koja su predstavljena pripadaju Gabrijeleu Tarkviniju i Estebanu Gerijeriju.

“Ja ću zadržati svoj srećni broj 30, ali će na mom logotipu biti GT1 – to su moji incijali i broj 1 (koji ima pravo da nosi kao šampion 2018, prim. aut.). Ilustracija prikazuje divljeg vepra, jer su me svi tako zvali od početka karijere”, opisao je svoj zaštitni znak Tarkvini.

“Tigar nije moja omiljena životinja, ali je on samotnjak, sledi svoj plen, analizira situaciju i kad napada veoma je odlučan. Sve je to nalik mom karakteru. Zapravo nisam samotnjak, naprotiv, veoma sam otvoren, ali ponekad volim da radim sam, kako bih se unapredio. Plus, tu su i oči, a mnogi kažu da su oči moja osobenost, kao da imam oči tigra”, objasnio je simboliku svog logotipa Gerijeri, koji je ilustraciju životinje kombinovao sa svojim standardnim brojem 86.

WTCR promoter pripremiće posebnu prezentaciju logotipa svakog vozača, kao i njihove video poruke pred prvu rundu sezone u Maroku od 5. do 7. aprila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + ten =