Ne samo WTCR: Kristoferson u 2019. vozi i Švedski reli šampionat

Foto Tony Welam / STCC

Dvostruki relikros prvak sveta i osvajač Skandinavskog turing šampionata Juan Kristoferson u dolazećoj sezoni braniće boje Sebastijan Leb rejsinga u Svetskom turing kupu, ali to mu neće biti jedini takmičarski program.

Supertalentovani Šveđanin trkaće se i u nacionalnom reli prvenstvu, gde će voziti “VW polo GTI R5”. Auto će pripremiti njegova porodična ekipa Kristoferson motorsport, a pod zvaničnim nazivom Folksvagen diler tim Bauhaus.

Da bi se usredredio na ovu reli kampanju, VW diler tim napušta Skandinavski turing šampionat (TCR Skandinavija), u kom je Kristoferson trijumfovao 2018. kao pilot “golfa GTI TCR”.

Tridesetogodišnji trkač je sve svoje najvažnije titule osvojio u modelima Folksvagen grupe. STCC šampion postajao je vozeći “široko” i “golf”, WRX krune izborio je za volanom “VW polo”, a naslov u Superstars seriji stekao je u kokpitu “audija RS5”. Da slika bude potpuna, on će WTCR kampanju 2019. izvesti u SLR “golfu”.

“Tokom protekle tri sezone imao sam jasan plan o tome šta treba da radim u svetskom relikrosu. Što se rezultata u reliju tiče, veoma mi je teško da znam šta da očekujem, ali se nadam da ćemo u ovom programu zabeležiti krupan napredak”, kazao je Kristoferson, koji u karijeri ima i upisana dva WRC starta na Reliju Švedska.

“STCC je godinama bio naša kičma i naš glavni program, ali kada je stigao novi “polo GTI R5″, osetili smo da želimo da se upustimo u reli. Reli je nova disciplina i za naše partnere, ali je ovo potez u koji čvrsto verujemo”, komentarisao je menadžer VW diler tima Tomi Kristoferson.

U švedskoj filijali Folksvagena istakli su da ih je Juan razmazio pobedama u svim kategorijama u kojima se dosad trkao i najavili su da će im biti zanimljivo da ga posmatraju i na međunarodnoj turing sceni, tako i u nacionalnom reliju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + fourteen =