Orelijen Panis vozi “kupru” za Komtuju rejsing

Photo Gregory Lenormand / DPPI.

Francuski automobilista Orelijen Panis nastaviće takmičenje u Svetskom kupu turing automobila i 2019. godine.

On ostaje sa ekipom Komtuju rejsing, ali će umesto “audija RS3 LMS” voziti “seat kupru”, jer nova pravila ne dozvoljavaju više od četiri automobila jednog brenda, a Audi je popunio svoj zadati broj.

“Prošle godine smo videli da Pepe Oriola može da bude veoma brz u “kupri”, rekao je Panis, čiji je i otac Olivije bio trkač. “Zadovoljan sam nastavkom saradnje sa Komtuju rejsingom i imam samopouzdanja što se novog automobila tiče. Prošla sezona nije bila najbolja, ali sam stekao mnogo iskustva i na kraju je i tempo bio bolji, borili smo se za ulazak u prvih 10, pa i za plasman u prvih pet”.

“Posebno sam srećan što ću drugu godinu zaredom voziti u istoj seriji, jer je kontinuitet veoma važan za vozačku karijeru”, dodao je Panis.

Žan-Mišel Baert, operativni direktor Komtuju rejsinga, objasnio je da neće biti problem što će servisirati dva različita brenda automobila.

“Direktor Seat sporta Hajme Puđ odavno želi da sarađuje sa nama. Mislim da ćemo biti uspešni u toj saradnji. Takođe, smatram da je Orelijen talentovan mlad vozač i drago nam je što smo obnovili ugovor sa njim”.

Inače, belgijska ekipa je ranije potvrdila da će za njih “audije” voziti Fredrik Ferviš i Nils Langefeld, a drugog vozača “kupre” će objaviti naknadno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve + 15 =