Potvrđen WTCR kalendar za 2022: Sezona počinje u Češkoj u aprilu, finale zakazano za novembar u Makauu

Promoter Svetskog kupa turing automobila obelodanio je kalendar za 2022.

Deset trkačkih vikenda odobrila je FIA Turing komisija, a potvrđeni su od strane FIA svetskog auto-moto saveta elektronskim glasanjem.

Sezonu će otvoriti Autodrom Most, prvog vikenda aprila, a na ulice Poa WTCR dolazi 7. i 8. maja. Neizbežni Nirburgring-Nordšlajfe na programu je od 26. do 28. maja, a na Aragon se ide 11. i 12. juna.

U julu će se najbolji turing trkači ponovo naći na ulicama Vila Reala, a početkom avgusta se ide u Rusiju na autodrom u Sočiju.

Organizator je predstavio i azijsku turneju, koje je poslednje dve godine otkazana zbog pandemije koronavirusa. U oktobru je planiran odlazak u Južnu Koreju, u novembru u Kinu, a finale je planirano za vikend od 18. do 20. novembra na legendarnom Makauu.

Planirane su i neke izmene sportskih regulativa, ali će se FIA o njima izjasniti na redovnom zasedanju 15. decembra u Parizu.

“Nadamo se da restrikcije i karantin neće uticati na odlazak u Aziju. Takođe verujem da će se svet polako vratiti u normalu. Posebno se radujemo što ćemo naredne godine vratiti svetsko turing prvenstvo na ulice Poa, što ćemo prvi put ići u Južnu Koreju i što će finale ponovo biti upriličeno na stati Guja”, rekao je Fransoa Ribeiro, promoter serije.