Preletačevići: Lukoil 2019. sponzoriše BRC rejsing

Photo Paulo Maria / DPPI

BRC rejsing je najavio četiri “hjundaija i30 N” za Svetski kup turing automobila, koje će voziti branilac titule Gabrijele Tarkvini, Norbert Mihelis, Augusto Farfus i Niki Katsburg.

 Italijanska ekipa nije imala glavnog sponzora 2018, ali je Tarkvinijeva titula, očigledno, to promenila za predstojeću sezonu.

Naime, ruski naftni gigant Lukoil najavio je da će u ponedeljak potpisati ugovor sa Hjundai motorsportom, što će značiti i početak saradnje sa BRC rejsingom.

Lukoil je dugo godina prisutan u auto-sportu, a sponzorisao je upravo Tarkvinija 2011. i 2012. godine, kad je veteran iz Đulijanove vozio privatnički “seat”.

To će značiti i prekid saradnje sa Leopard rejsingom, čiji su pokrovitelji bili prošle sezone na dva “audija RS3 LMS” koje su vozili Žan-Karl Verne i Gordon Šeden. Ipak, njihova kooperacija će biti nastavljena na nivou TCR Rusija.

Podsećanja radi, Lukoil je bio i glavni sponzor ekipe Kraft Bambo u TCR internacionalnoj seriji, ali su se rastali kad im ova ekipa nije “isporučila” titulu u ovoj seriji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + three =