Pretpostavka: WTCR 2020. ipak ide na Nordšlajfe i vozi finale na Adriji

Svetski savet auto-sporta trebalo bi da je odobrio izmenjeni kalendar Svetskog kupa turing automobila i ove nedelje se očekuje njegovo objavljivanje.

U međuvremenu, italijanske kolege već su došle do saznanja koja su im omogućila da puste u opticaj WTCR program za dolazeću sezonu.

On se podudara s ranijim pretpostavkama: 16 trka, šest rundi, sve u Evropi, neki trkački vikendi sa dva, neki sa po tri sprinta.

Pravi novitet u ovoj spekulaciji predstavljaju autodromi i datumi. Sezona treba da počne sredinom septembra na Salcburgringu, a da se završi polovinom novembra u Venetu, na simpatičnoj stazi Adrija. To znači da je ceo WTCR spakovan u praktično dva meseca.

Drugi takmičarski vikend ipak bi bio vožen na Nirburgringu Nordšlajfe, kao prateći program 24-časovne trke na “Zelenom paklu”, premeštene u kasni septembarski termin.

Copyright by Robert Kah

U oktobru bi karavan prešao u Srednju Evropu i nastupio na Slovakija ringu i Hungaroringu.

Superkompaktni program bio bi završen u novembru. Pretposlednja runda planirana je na španskom Motorland Aragonu, gde je početkom godine vožen prvi test Gudjir WTCR pneumatika.

Domaćin finala je Adrija, pista u vlasništvu porodice Altoe. Staza nije atraktivna poput Sepanga – Makau da i ne pominjemo – ali je “pri ruci”, a i WTCR promoter Fransoa Ribeiro rekao je da su “izuzetne odluke potrebne u izuzetnim vremenima”. Inače, globalno svetsko turing takmičenje nije bilo u Italiji od 2017, kada je WTCC nastupao u Monci.

Austrijski i nemački vikend imali bi po dve WTCR trke na programu, dok bi se u Slovačkoj, Mađarskoj, Španiji i Italiji vozila po tri sprinta, što u zbiru čini pomenutih 16 trka.

Provizorni kalendar Svetskog kupa 2020. trebalo bi da izgleda ovako:
13. septembar – Salcburgring (Austrija)
26. septembar – Nirburgring Nordšlajfe (Nemačka)
11. oktobar – Slovakija ring (Slovačka)
18. oktobar – Hungaroring (Mađarska)
1. novembar – Motorland Aragon (Španija)
15. novembar – Adrija (Italija)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × four =