Sapag posle TCR Evropa stiže i u WTCR, vozi Mađarsku i Italiju

Argentinac Hoze Manuel Sapag debitovao je u TCR Evropa proteklog vikenda u Barseloni, za volanom Targetovog “hjundaija”.

Iako nije posebno briljirao, uspevši da zabeleži jedno osmo mesto kao najbolji rezultat, on je dobio posebnu pozivnicu da se pridruži WTCR karavanu na narednoj rundi u Mađarskoj, a plan je i da se pojavi na italijanskoj rundi ove serije.

“Biće to veliki izazov za mene, pre svega zato što nisam ranije vozio Hungaroring, osim na simulatoru”, rekao je Sapag. “Imam neko iskustvo sa “hjundaijem”, ali znam da će biti komplikovano jer ne poznajem stazu. Osim toga, nivo trkača u WTCR je veoma visok, pa će objektivno biti potrebno vreme da se adaptiram na takmičenje i uhvatim ritam sa ostalim vozačima. Želim da upoznam WTCR jer imam nameru da napredujem iz sezone u sezonu”.

Posle trostrukok WTCC šampiona Hoze Marije Lopeza, i trenutno aktuelnih WTCR trkača Nestora Đirolamija i Estebana Gerijerija, Sapag je još jedno trkačko ime koje stiže iz Argentine.

“Poznajem Đirolamija i Gerijerija, trkali smo se zajedno u kartingu, veoma su dobri momci. Nadam se da će mi, kao zemljaci, dati neke dobre savete”, dodao je Sapag.

Što se utisaka o TCR automobilu tiče, Sapag smatra da ima određenih sličnosti sa onim što je vozio u Super TC2000 u svojoj zemlji.

“Oba auta imaju prednju vuču i mnogo snage. Mora se biti veoma precizan kako bi se dobila željena brzina, to su činjenice koje sam otkrio u TCR Evropa. Kao i svi argentinski vozači, i ja sam veoma posvećen onome što radim, vrlo sam strastven i vozim na limitu”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*