Tajna Monteirove pobede: Evo šta je Minih motorsport tražio od ekipe KCMG za razmenu podataka

Kad je Atila Taši u Portugalu osvojio pol-poziciju, a Tijago Monteiro trijumfovao, bilo je jasno da se u ekipi KCMG nešto promenilo.

Tim iz Hong Konga mučio se od početka sezone sa performansama njihovih “hondi”. Monteiro je u intervjuu za naš portal u Budimpešti pričao da, bez obzira na fabričku podršku, oni nemaju pristup podacima Minihovih automobila, koji su već tada pokazivali zavidan tempo.

Predstavnici Honde su tada, nezvanično, komentarisali da će u nekom trenutku morati da se umešaju jer njihov brend nije ravnopravan kao “lynk&co” ili “hjundai”, koje servisiraju isti timovi, samo na papiru podeljeni u dve ekipe. Pomenuta razmena se, izgleda, dogodilo prošlog vikenda u Portugalu.

Ali, da sve ima svoju cenu postalo je jasno i nekih izjava tokom boravka WTCR u Vila Realu.

Esteban Gerijeri od polovine sezone važi za jednog od najozbiljnijih pretendenata na titulu, ali nije imao sreće na portugalskoj rundi. Ipak, Argentinac će na azijsku turneju otići kao vodeći u generalnom plasmanu, a njegova prednost nad drugoplasiranim Mihelisom je 24 poena.

Ulog je veliki, a cenu su spremni da plate i njegov timski kolega Nestor Đirolami, ali i dvojac ekipe KCMG.

“Veoma sam srećan što je Tijago pobedio, a još sam srećniji zbog činjenice da je KCMG sada u poziciji da otima poene mojim konkurentima. Sada su i Bebu, ali i Tijago i Atila, spremni da mi pomognu u borbi za titulu”, otkrio je cenu razmene podataka Gerijeri.

Taši je, s druge strane, priznao da je u trci 2 imao zadatak da napravi prostor Đirolamiju, kako bi on osvojio što je više moguće poena za timsku titulu.

“Dogovor je bio da propustim Đirolamija i pustim ga da odmakne, baš kao što su piloti Hjundaija uradili u trci 1. Pristao sam na to jer sam svakako bio deseti i čuvao auto za trku 3 u kojoj sam startovao sa pol-pozicije”, ispričao je mladi Mađar.

“U zavisnosti od toga gde se budemo kvalifikovali u preostalim trkama do kraja sezone, radićemo ono što nam Honda bude tražila”, dodao je on.

Monteiro, posle emotivne pobede pred svojom publikom, nije komentarisao novonastalu situaciju, kao ni Đirolami.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 − two =