Taši ispred Koronela i Farfusa na prvom treningu na Zandvortu

Holandski vikend Svetskog turing kupa otvoren je 45-minutnim treningom na kom je najbrži krug od 1:45.692 izvezao Atila Taši u “hondi sivik tajp R TCR”.

Mađarski tinejdžer je dva minuta pre karirane zastave za 0.303 sekunde nadmašio dotad vodećeg Toma Koronela u “kupri”.

Kao treći je rangiran vozač “hjundaija” Augusto Farfus (+0.358), iza kojeg su se poređale PWR “kupre” u poretku Mikel Askona (+0.384) – Danijel Haglef (+0.422). Španski brend ima tri automobila u prvih 10.

Benjamin Lojhter se šestim mestom pokazao kao najuspešniji pilot SLR “folksvagena” (+0.648).

Minihove “honde” završile su na pozicijama sedam i devet – Nestor Đirolami (+0.691) bolji od Estebana Gerijerija (+0.785) – a u sendviču između dvojice Argentinaca našao se Ted Bjerk u najbolje rangiranom “lynk&co03” (+0.760).

Poredak prvih deset kompletirao je Gabrijele Tarkvini u “hjundaiju” (+0.801), samo pet hiljaditih brži od Endija Priola iz Cijan rejsinga.

Norbert Mihelis je dovezao “hjundai” do 14. mesta, a pozicija 15. pripala je Ivanu Mileru, ujedno i poslednjem pilotu koji je stao u interval manji od jedne sekunde za najbržim.

Osim Koronela, domaći trkači završili su na relativno neupadljivim pozicijama: Nils Langefeld u “audiju” na dvanaestoj, a Niki Katsburg u “hjundaiju” na sedamnaestoj, iako su tokom sesije i jedan i drugi provizorno bili na čelu poretka.

Svoje minute slave na vrhu imali su i Bjerk, Askona, Farfus i Koronel.

Na začelju plasmana nalazimo 20-plasiranog Žan-Karla Vernea (+1.425), a Roba Hafa jednu poziciju niže (+1.437).

Heroji Slovakija ringa, Alfini Ma Ćinghua i Kevin Čekon klasifikovani su kao 23. i 24, a pozicije na samom dnu pripale su “audijima” Frederika Ferviša (+2.276) i Gordona Šedena (+3.221).

Najviše krugova na prvoj probi na “toboganu među dinama” izvezao je Askona (20), slede Koronel, Langefeld, Ma i Čekon sa po 18.

Drugi WTCR trening na Zandvortu vozi se u 15:20 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − 5 =