Timske naredbe odredile poredak: Bjerk, Erlaher i Mihelis na podijumu u trci 3

Vozač Cijan rejsinga Ted Bjerk pobednik je poslednjeg sprinta na Zandvortu, posle koje je sa holandske WTCR runde otišao kao vozač sa najviše osvojenih poena.

Erlaher je nešto lošije startovao sa pol-pozicije i skoro nagurao Bjerka u zid, ali se Šveđanin dobro snašao i posle prve krivine izbio na vodeću poziciju.

Odlično je krenuo i Tarkvini, koji je nadoknadio sedam pozicija do kraja krivine Tarzan, dok je Farfus dobio duel sa Mihelisom za treću poziciju.

Miler je sa petog mesta odmah počeo da pritiska Mihelisa, pa se činilo da će Cijan ovog puta lako doći do 1-2-3 na kraju trke, ali su se stvari zatim otgrle kontroli.

Prvo je Bjerk dobio naređene od tima da vrati poziciju Erlaheru, da bi se nešto kasnije obratili mladom Francuzu sa zahtevom da je ipak potrebno da vrati vodeće mesto Bjerku.

Erlaher je ljudima iz ekipe uputio mnogo ružnih reči, ali se u devetom krugu ipak povinovao naređenju, pa su dva pilota “lynk&co” prošla kroz cilj u poretku Bjerk-Erlaher.

Živa komunikacija između Cijan rejsinga i njegovih vozača bacila je zasenak drugu timsku naredbu koja se dogodila pred sam kraj trke 3, kad je Farfus propustio Mihelisa za poslednji stepenik podijuma.

Četvoroplasirani Miler je iza sebe ostavio Askonu, koji mu ni u jednom trenutku nije prišao blizu da bi ga ugrozio, a još jednu dobru partiju pokazao je Kristoferson, koji je kroz cilj prošao kao sedmi.

Gerijeri se hrabro borio protiv Tarkvinija, pa je za osmo mesto upisao novih osam poena, što ga je učvrstilo na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu.

Haf je osvojio deseto mesto, a bodove su upisali još i Katsburg, Panis, Benani, Đirolami i Priol.

Posle četvrte runde WTCR sezone, Bjerk je izbio na drugo mesto u generalnom plasmanu sa 75 poena, četiri manje od Gerijerija i pet više od Đirolamija.

Sledeći WTCR vikend planiran je za 20. jun na Nirburgring Nordšlajfeu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 4 =