WTCR kalendar za 2022: Most otvara sezonu, potvrđeni Hungaroring i ulični Po-Arno?

Iako sezona Svetskog kupa turing automobila još nije gotova, već se uveliko govorka o kalendaru za 2022.

Organizatori nisu sigurni kako će se odvijati situacija sa pandemijom koronavirusa, pa će kalendar verovatno biti preliminaran čak i kad prođe FIA komisiju 15. decembra.

Prema nekim informacijama, sezona bi trebalo da bude otvorena trkama u Češkoj, na stazi Most, 9. i 10. aprila. U prilog tome je i objava na zvaničnoj stranici autodroma, doduše uz naznaku da se čeka odobrenje FIA. Inače, staza Most je trenutno u procesu osvežavanja asfalta, što takođe govori u prilog da se za 2022. planira veliki događaj.

Prema informacijama međarskih sepcijalizovanih portala, Hungaroring ostaje u kalendaru, gde se turing trke na najvišem nivou održavaju još od 2011. Jedina promena bi bila ta što karavan neće ići u Budimpeštu na proleće, nego sredinom leta.

Treća staza za koju se pretpostavlja da će biti odobrena je Po-Arno, ali ne pista, na kojoj je WTCR debitovao ove godine, već ulična staza. To zavisi isključivo od epidemiološke situacije, jer je organizator tokom 2021. otkazao sve takve manifestacije jer nije bio u mogućnosti da kontroliše gledaoce.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*