WTCR kao nagrada za šampiona TCR Australija 2020.

Šampion TCR Australija 2020. biće nagrađen vajldkard startom u Svetskom kupu turing automobila, ili učešćem u “značajnoj TCR trci međunarodnog nivoa”.

Sledeće, po redu drugo australijsko TCR prvenstvo, biće okončano trkama na autodromu Sendaun, u septembru 2020. Posle njih će biti poznato ime osvajača titule, pa će nagradni WTCR “ili ekvivalentni” nastup tek tada moći da bude ostvaren.

Ne treba zaboraviti da će u decembru 2020. premijerno biti organizovana i međunarodna 500-kilometarska TCR enduro trka na stazi Maunt Panorama.

Organizator TCR Australija za iduću godinu je planirao i novu nagradu za najboljeg ruki vozača, kome će pripasti test dan s nekim evropskim TCR timom. Inače, najuspešniji mladi vozač 2020. steći će zvanje Mišlen rukija godine, a da bi se našao u konkurenciji, mora da učestvuje u svih sedam rundi TCR Australija i da mu to bude prva puna kampanja u nekoj od većih nacionalnih serija.

WTCR start i evropski TCR test nazvani su najvećim internacionalnim nagradama ikada ponuđenim u australijskom auto-sportu.

Postoji i mogućnost da se među preostalim nagradama za rezultate u TCR Australija 2020. nađu i novčane premije, ali potvrda o tome tek treba da usledi.

“I vajldkard nagrada za šampiona i ruki test podvlače globalni značaj TCR Australija, negovih vozača i timova”, istakao je promoter serije Met Brejd. “Mi nudimo vozačima svih kalibara i iskustva priliku da u identičnim mašinama napreduju u svojim karijerama ka svetskoj sceni.”

“Sezona 2020. se već dobro oblikuje: dolazi nam više automobila, više je timova zainteresovano za takmičenje, a broj vozača željnih da se trkaju u seriji dostigao je nivo bez presedana. Nagrade poput ovih jesu demonstracija međunarodnih mogućnosti koje obezbeđuje TCR kategorija i verovatno će proizvesti još veće interesovanje.”

Prvi šampion TCR Australija biće zvanično krunisan na poslednjoj rundi sezone, koja se 16. i 17. novembra vozi na Bend motorsport parku.

Titulu je vikend pre finala obezbedio 21-godišnji pilot “hjundaija” Vil Braun, kome za to postignuće sleduje privlačnih 100 hiljada dolara. Međutim, nove sportske mogućnosti koje se otvaraju u idućoj sezoni dovoljno su zanimljive da bi ovog vozača mogle da privole da u 2020. pokuša da odbrani svoju titulu.

“Mislio sam da je ovogodišnja nagrada u gotovini bila sjajna, ali je mogućnost da se trkam s najboljim turing vozačima sveta neverovatna!”, izjavio je Braun. “Zaista bih voleo šansu da se trkam preko mora, u WTCR trci ili u nekom od međunarodnih TCR takmičenja. Posmatrao sam trke, nivo takmičenja je visok i bilo bi izvanredno da se odmerim s njima.”

“Sezona TCR Australija donela mi je mnogo zadovoljstva. Konkurencija je bila moćna, a trkanje fantastično. Prvi sam šampion i to je sjajno, radujem se finalu na Bendu, kada ću naslov proslaviti zajedno s ekipom. U ovoj fazi još ne znam gde ću se trkati dogodine, ali ako bude prave prilike, definitivno ću ponovo voziti TCR i boriti se svom žestinom da odbranim titulu.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × three =