WTCR započeo vikend u Mađarskoj sa novim pneumaticima, na treninzima bili najbrži Bjerk i Urutija

Mađarska runda Svetskog kupa turing automobila započela je sa dva treninga, koji su bili produženi na 45 minuta zbog testiranja nove mešavine pneumatika kompanije Gudjir.

Proizvođač guma je posle skandala u Nemačkoj, kad su otkazane obe trke na Nirburgring-Nordšlajfeu, i opsežnog istraživanja, na Hungaroring doneo nove pneumatike, koji su testiranina Slovakija ringu.

Gudjir je uz to dao niz novih preporuka, koje se odnose na setovanje i pritisak za sve sesije na mađarskom autodromu.

Na prvom treningu sa novim gumama najbrži je bio Ted Bjerk, koji je krug prošao za 1,51:956, što je bilo brže od Natanaela Bertona za svega 0,010 sekunde. Treće vreme napravio je Žil Magnus, ispred Mikela Askone i Norberta Mihelisa. Dvojac Cijn rejsinga Jan Erlaher i Ivan Miler zauzeli su sedmo i osmo mesto, a prvih deset zaokružili su Nestor Đirolami i Ma Ćinghua.

Dobar tempo “lynk&co” pokazao se i na drugom treningu, na kojem je najbrži bio Santjago Urutija sa vremenom 1,52:326. Iza njega se plasirao Norbert Mihelis, a treće vreme imao je Esteban Gerijeri, ispred Mikela Askone i Roba Hafa.

Vodeći u generalnom plasmanu Nestor Đirolami bio je šesti, Žil Magnus sedmi, a prvih 10 zaokružili su Jan Erlaher, Atila Taši i Ted Bjerk.

Kvalifikacije su na programu danas od 15.35.

Be the first to comment

Leave a Reply