Žan-Karl Verne bez ikakvog sedišta u 2020, čak ni ako je spreman da ga plati!

Žan-Karl Verne osvojio je titulu u TCR Internacionalnoj seriji 2017, a sledeće godine je bio peti u premijernoj sezoni Svetskog kupa turing automobila.

Francuz je bio izbor Audi sporta i za 2019. godinu, ali je ovaj proizvođač odlučio da se povuče iz WTCR ove godine, pa je Verne ostao bez angažmana.

Produžetak vremena za prijave i odlaganje starta sezone dali su još malo vremena da Džej Kej pronađe sebi sedište za 2020, ali su te šanse sve manje.

“Veoma frustrijajući osećaj. Pokazao sam dobre performanse i sad moram da kažem zbogom”, rekao je Verne mađarskom portalu Autohebdónak. “Šampionat se prošle godine završio prilično kasno, a Audi je objavio svoju odluku tek pred vikend u Makauu u novembru. To je bila brutalna vest”.

Ovo ne bi bio prvi put da Verne potone i nestane sa radara. Sličan slučaj dogodio mu se kad je izgubio sedište Pežoovog fabričkog vozača.

“Kad sam početkom 2012. izgubio poverenje Pežo sporta, Sebastija Leb mi je pomogao i našao mi sedište u Karera kupu. Kasnije sam postao Poršeov pilot. Posle nekog vremena provedenog u Japanu, 2014. sam došao u TCR zahvaljujući mom sponzoru Leopardu”, pojasnio je Verne, koji smatra da neće biti lako da ostane u WTCR bez jakog sponzora, jer timovi traže ogromne svote novca.

“Razgovarao sam sa Lukoilom, Hjundaijem i Sebastijan Leb rejsingom, ali je budžet koji oni traže sasvim nerealan. Uopšte nisam srećan što posle 10 godina ponovo moram da plaćam sedište”.

Druga opcija koja mu se otvorila jeste GT3, a već je testirao “audi R8 LMS”.

“U poslednjih osam meseci sam vozio taj auto, i bio svega desetinku sporiji od Matije Dutija i Frederika Ferviša, koji imaju mnogo više iskustva sa “GT audijem”.

Jedna od opcija može da bude PURE ETCR, ali Verne misli da je rano za to, posebno što do sada prijavljeni timovi Hjundaija i Kupre imaju potvrđene vozače.

Možda je najrealnije da ćemo Francuza gledati u Australijskom GT šampionatu sa Audijem, ali ovaj proizvođač nije još ništa potvrdio.

“Slobodan sam da se takmičim bilo gde, ali mislim da je ponuda sve manje. Ponekad tešim sebe da je sve to moja odluka. Volim trkanje, ali mogu da radim još mnogo drugih poslova”, zaključio je Verne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 1 =