Žene i Askona prva dva vozača “kupre leon kompetision” u WTCR

Đordi Žene i Mikel Askona voziće ove sezone “kupru leon kompetision” u Svetskom kupu turing automobila.

Oni će nastupati sa ekipom Zenge motorsport, a uz podršku Kupre i Kupra rejsinga.

Performantni Seatov brend biće prisutan u WTCR sa “do četiri automobila”, a imena njegova/Zengoeova preostala dva vozača biće naknadno objavljena.

“Veoma sam srećan što nastavljam saradnju sa Kuprom u WTCR”, rekao je Askona. “Posle dve godine takmičenja na najvišem nivou, moj cilj ove sezone je borba za titulu. Siguran sam da će trkanje sa tako iskusnim vozačem kakv je Žene biti najbolja formula za konkurentnost i najbolje performanse “leona kompetision”, modela savršeno skrojenog za ovu seriju.

Žene će ove godine debitovati u WTCR, ali je već vozio TCR automobil 2015. u TCR internacionalnoj seriji, gde je sezonu završio na trećem mestu.

“Bio sam uključen u razvoj modela “leon kompetision”, tako da znam za šta je taj auto sposoban. Biće uzbudljiva sezona”, rekao je fabrički vozač Seata, koji u biografiji ima više od 25 godina turing trkanja, uključujući i WTCC sezone.

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Zoltan Zenge je najavio juriš svog tima na vozačku i ekipnu WTCR titulu i istakao: “Učinićemo sve što je moguće kako bismo postigli takav uspeh. Posebno je dobro što nam se pridružio Žene, kao još jedan Kuprin fabrički vozač. Verujemo da će njegovo iskustvo i brzina mnogo pomoći i Mikelu i celoj ekipi. U idućim nedeljama objavićemo ko su naša preostala dva vozača za 2021.”

Za model “kupra leon kompetision” planirano je 70 trka u ovoj godini, u svetskim, kontinentalnim, regionalnim i nacionalnim TCR serijama i šampionatima.