Iznenađenje: PWR je drugi tim Kupre u Svetskom turing kupu

Švedski PWR rejsing biće drugi klijentski tim Kupre i njenim će se automobilima trkati u Svetskom kupu turing automobila, objavio je direktor Kupra rejsinga Haime Puđ.

Prve dve “kupre” za WTCR prijavio je belgijski Komtuju rejsing, a njihove kokpite zauzimaće Orelijen Panis i Tom Koronel.

U slučaju skandinavske WTCR operacije – u nacionalnoj STCC seriji poznate i pod nazivom Seat diler tim – još nije poznato ko bi mogli biti vozači.

PWR rejsing aktivan je u prvenstvu Skandinavije, gde je 2017. titulu u njegovom automobilu osvojio Robert Dalgren.

Dalgren bi trebalo na u 2019. nastavi STCC kampanju, zajedno sa Mikaelom Olin-Kotulinski i Danijelom Haglefom, istovremeno direktorom tima i vozačem.

Kupra će nastaviti da ulaže u TCR svet, to je naša referentna serija kojoj smo se posvetili u proteklim godinama i u kojoj smo pokazali da smo konkurentni”, rekao je Puđ. “U WTCR-u ima mnogo konstruktora, tu cirkuliše lep novac, a mi smo u stanju da podržimo samo dve ekipe, Komtuju rejsing i PWR rejsing.

Mi smo s njima, ali oni moraju da pronađu budžet i sponzore. Komtuju će imati Koronela i Panisa, koji dovode svoje partnere i sponzorske boje na svoje “kupre”. Što se tiče PWR rejsing tima, oni još traže svoje pilote, a objave će uslediti uskoro.

Prošle godine su “kupre” za WTCR prijavljivali Kampos rejsing i Zenge motorsport. Kako je u 2019. broj automobila istog brenda ograničen na četiri, Špancima i Mađarima nema mesta u Svetskom kupu, bar ne sa brendom iz Martorela.

Po svemu sudeći, Zoltan Zenge će se sa svojim “kuprama” posvetiti TCR šampionatu Evrope, u koji će ući sa istim automobilima s kojima se takmičio u TCR Bliski Istok.

U ovom trenutku je nejasno kako će se sve navedene promene odraziti na karijeru Pepea Oriole, s obzirom na to da je on već godinama zvanični vozač Seat sporta/Kupra rejsinga.

U TCR svetu ima mnogo automobila, ali nijedan nije dominirao. Razliku čine timovi i budžeti koji se ulažu u razvoj”, dodao je Puđ. “Ima veoma dobrih timova s iskustvom i pilota koji su bili ili jesu prvaci sveta. Isto važi za WTCR, videćemo kako ćemo proći.