Borković posetio RML

Mesec dana pred pre početka svoje debitantske WTCC sezone, Dušan Borković posetio je radionice RML-a, kompanije koja izrađuje šest automobila „ševrolet kruz“ TC1 specifikacija za ovogodišnje Svetsko prvenstvo. Tom prilikom srpski trkački as video je i njemu namenjen automobil, još u fazi sklapanja.

RML (akronim za „Rej Malok limited“) je inženjerska i tjuning kuća, specijalizovana za konstrukciju i izradu trkačkih automobila, kao i za izvođenje fabričkih sportskih programa u različitim takmičarskim kategorijama. Spektar aktivnosti jako joj je širok, uključuje i trke GT automobila i prototipova, ali se firma iz Velingbroa proslavila u nacionalnom i svetskom turingu.

Sprovodeći fabričku WTCC kampanju Ševroleta, RML je doprineo osvajanju tri vozačke i tri proizvođačke titule (2010-2012), a zatim je, po povlačenju Amerikanaca iz igre, nastupajući kao samostalna ekipa, ubeležio i četvrtu duplu krunu u sezoni 2013.

„Presrećan sam što sam prvi put video svoj trkački automobil i upoznao RML tim, koji je vredno radio da nam dostavi automobil najnovije specifikacije u jako kratkom roku. Moj „kruz“ biće spreman sa jednom nedeljom zakašnjenja u odnosu na prvobitni plan, što znači da u Valensiju idem samo da posmatram zvanični WTCC test i da podržim timskog kolegu Iga Valentea, čiji će auto biti gotov do 21. marta. RML je renomirana kompanija u auto-trkama i imamo puno poverenje u njih, kao i u naš španski tim Kampos, koji zajedno sa RML-om čini sve da budemo spremni za testove pre prve trke,“ rekao je Borković posle posete RML fabrici.

Dušan se prilikom posete fabrici oprobao i na RML simulatoru koji reprodukuje uslove veoma slične onim kakvi prate vožnju trke u TC1 automobilu. „Tehnologija je neopisivo precizna i mogu da kažem da će biti jako teško voziti nove TC1 automobile. Maroko je opasna staza, ulična trka, a moja prva u WTCC-u. Biće to veliki izazov,“ zaključio je on.

Saznajemo da RML ulaže puno truda kako bi za srpskog trkača košarkaške visine pronašao odgovarajuću poziciju u novom automobilu. Borković računa da bi svoj prvi i verovatno jedini predsezonski test mogao da vozi na Spa Frankoršampu.

RML ove sezone ne nastupa u WTCC-u kao samostalan takmičarski tim, već isporučuje automobile i usluge klijentima, ROAL motorsportu, Kamposu i Minih motorsportu. Na testu u Valensiji pojaviće se dva TC1 „kruza“, voziće ih Borkovićev kolega Valente i Tom Čilton. Paralelno s tim, RML radi na kompletiranju automobila za ostale kijente. Logika engleske kuće bila je da, kad “kruz” već ne može brzo da bude gotov, iz njihovih radionica izađe što spremniji za sezonu.

1 Comment

  1. valjalo je otici do Valensije,same staze.odlicna staza za testove starog kova,ali dobar ce biti i test na najboljoj stazi na svetu Spa!Nadam se,da ce se Borka sjediniti dobro sa autom! I da ga konacno upakuju u kokpit,nadam se bez problema!!

Comments are closed.