DTM test, dan drugi

Na Hungaroringu je nastavljena prva runda predsezonskih DTM testova. Probne vožnje u ponedeljak trajale su dva sata kraće nego što je bilo predviđeno, a razlog je bilo pucanje asfalta na prilazu zoni kočenja za krivinu dva.

Opravke na problematičnom mestu urodile su plodom, ali su uticale i na današnji raspored događanja: sesija je počela sa satom zakašnjenja, pa će se u utorak voziti do šest po podne. Na glavnoj tribini ima i gledalaca, možda tek stotinak, ali je utisak bolji i mesto više ne deluje jezivo pusto.



U akciji je ukupno dvanaest vozača: na asfaltu Hungaroringa ponovo su Da Košta, Hend, Spengler (svi BMW), Petrov, Pefet, Di Resta (Mercedes), a za volanom su i piloti koje juče nismo viđali na delu: Niko Miler, Matijas Ekstrem, Edoardo Mortara, Timo Sajder (Audi), Marko Vitman (BMW) i Paskal Verlajn (Mercedes).

Najviše kilometara na prvoj sesiji u utorak prešao je Geri Pefet (55 krugova), slede ga Spengler (54) i Mortara (52). A najbrži krug jutra postavio je DTM debitant Antonio Feliks da Košta i, koliko god to ovim povodom i u ovoj fazi predsezone bilo nebitno, primetićemo da po prvi put od početka probnih voznji na Hungaroringu najbolje vreme nije bio Audijevo, već ga je zabeležio BMW. Možda će se ohrabriti i Vitalij Petrov: pronasao je preko 1,5 sekunde u odnosu na svoj jučerašnji rezultat…

(nastaviće se)