Engstler sa dva BMW-a u TC2 klasi WTCC

Likvi moli tim Engstler potvrdio je celosezonsko učešće svoja dva BMW-a 320 TC u TC2 klasi ovogodišnjeg Svetskog šampionata turističkih automobila.

Jedan BMW voziće 52-godišnji WTCC veteran i šef ekipe Franc Engstler, čovek sa 141 startom i jednom pobedom u apsolutnoj konkurenciji (Ošersleben 2011). Ime drugog vozača biće saopšteno uskoro, a tim pregovara s nekolicinom zainteresovanih.

Franc Engstler doživeo je trenutak neželjene globalne slave kada je, ne svojom krivicom, udario u sigurnosno vozilo na WTCC trci u Pou 2009. godine. Likvi moli tim istakao se 2011. u klasi privatnika: Danac Kristijan Polsen osvojio je Jokohama trofej za volanom Engstlerovog BMW-a.

Slobodnih TC2 automobila ima još (vozila WTCC specifikacija po pravilima 2011-2013), samo je pitanje koliko vozača i ekipa ima budžet i ambiciju da se takmiči u, efektivno „B ligi“ Svetskog prvenstva. Očekuje se da će Kampos rejsing prijaviti dva „leona“ za TC2 klasu, a ne zna se da li bi za sličnu, makar i nekompletnu kampanju mogao biti zainteresovan STR, tim Engleza Toma Bordmana, takođe vlasnik jednog “leona”.