Mihelis preuzeo „hondu“

Ekipa Zenge motorsport u sredu je preuzela svoje novo WTCC oružje, „hondu sivik“ TC1 specifikacija. Primopredaja je obavljena u fabrici JAS motorsporta u Arlunu, zapadno od Milana, a Mađari su se odmah potom spustili četrdesetak kilometara na jug, na stazu Tacio Nuvolari, u mestu Červezina.

Tamo trupa Zoltana Zengea koristi minimum preostalog raspoloživog vremena za probne vožnje. Vremena ne znače ništa: radi se samo o instalacionim krugovima i upoznavanju ekipe i vozača s novom tehnikom i tek završenim automobilom.

Eventualni funkcionalni problemi još se mogu otkriti i rešiti, zatim sledi pakovanje i odlazak u Maroko. Potraga za performansama moraće da se izvodi u toku sezone, a gradska staza Marakeš nikako nije mesto za ispitivanje limita i izazivanje sudbine…

Zanimljivo je pomenuti da je prvih nekoliko krugova s Norbertovim „sivikom“ izvezao Gabrijele Tarkvini, a Mihelis je tek posle njega seo za volan. Veteran iz Đulijanove vodi razvoj Honde, u njenom novom automobilu prešao je daleko najviše kilometara, pa je najkompetentniji da bude „kontrolor kvaliteta“ i čovek koji će dati smernice i klijentskoj ekipi poput Zengeove.