Nika rejsing sa TC2 „hondom sivik“

Švedski Nika rejsing takmičiće se u TC2 klasi Svetskog šampionata turing automobila sa modelom „honde sivik WTCC“ iz 2013. godine. Ta mogućnost bila je nagoveštena kada je ekipa prošle sedmice najavila celosezonski WTCC program i objavila kako će za nju nastupati Japanac Jukinori Taniguči.

Nika rejsing odlučio je da promeni oružje i da se rastane od Ševroleta, s kojim je doživeo pozitivna iskustva i ostvario niz uspešnih godina na nacionalnoj, evropskoj i svetskoj trkačkoj pozornici. Videvši da kao privatna može da se bori i sa najvećima, ekipa je stekla novo samopouzdanje.

Pregovori s Hondom otvoreni su krajem prošle godine, a pošto su postigli dogovor o saradnji, Šveđani su ubeđeni da su pronašli najboljeg mogućeg partnera za dalji razvoj ekipe. Ovaj potez uvodi tim u novu fazu postojanja.

„Prošla godina bila nam je fantastična, zato smo veoma uzbuđeni što nastavljamo WTCC učešće. Šampionat postaje sve relevantniji kao platforma za razvoj auto-industrije i ja s velikim zadovoljstvom mogu da objavim početak novog partnerstva sa Hondom. U isto vreme, Ševroletu hvala za nezaboravne godine, on je igrao važnu ulogu u etabliranju našeg tima na međunarodnoj sceni. Zajedno smo osvojili dve STCC titule i pobedili na tri WTCC trke. Sada, međutim, moramo da okrenemo stranu i pogledamo u budućnost, budućnost u kojoj je je 2014. tek početak jednog zanimljivog putovanja,“ optimističan je šef ekipe Niklas Karlson.

Nika rejsing će na startu sezone, između Marakeša i Pol Rikara, objaviti i detalje svog punog dugoročnog takmičarskog programa u drugom profesionalnom sportu, a on će se odvijati paralelno sa Svetskim turing prvenstvom.

Saznaje se i da Taniguči zbog drugih obaveza neće moći da startuje na svim WTCC rundama u 2014, pa će švedski tim za njega tražiti zamenu kada se ukaže potreba.

Podsetićemo, u TC2 klasi Svetskog prvenstva učestvovaće Taniguči u „hondi“, Engstler i Di Sabatino u BMW-ima, kao i Džon Filipi u „seatu“. Kampos je prijavio još dva „leona WTCC“, ali su imena njegovih vozača i dalje nepoznata.