Nisotek vodi na WTCC trke na Hungaroringu

U okviru nastupa na manifestaciji BG Car Show, NIS organizuje nagradni konkurs pod nazivom „Ja i moj auto volimo Nisotek ulja“. Pravo učešća imaju kupci Nisotek proizvoda koji u periodu od 14. marta do 14. aprila naprave fotografiju i postave je na sajt nisotec.rs.

Stručni žiri izabraće najzanimljivije i najoriginalnije radove, a autori tri najbolja biće u prilici da bodre srpskog automobilistu i člana NIS Petrol rejsing tima Dušana Borkovića na WTCC rundi u Mađarskoj, na Hungaroringu, u maju ove godine.

NIS je na Beogradskom sajmu predstavio rezultate dela svog poslovanja u oblasti maziva: u 2013. njegovo učešće na tržištu Srbije dostiglo je 22%, što je rast od 3% u odnosu na prehodnu godinu. Time je kompanija na ovom polju ojačala svoju lidersku poziciju u zemlji.

Ove godine NIS planira povećanje tržišnog učešća u poslu s mazivima u Srbiji na 25%. Zahvaljujući širenju distributivne mreže u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji ambiciozno je povećan i plan prodaje: 16% više u odnosu na 2013. godinu.

NIS na tržište plasira motorna ulja koja zadovoljavaju sve zahteve proizvođača motora i važeće sertifikate ISO 9001 i ISO 14001. Najpoznatiji NIS-ov uljni brend Nisotek razvio je novu paletu „eko-frendli“ proizvoda. Na tržištu će se uskoro pojaviti biorazgradivi Nisotek „Biotesterol“,  namenjen šumarstvu i poljoprivredi, dok se na tržištu već prodaje Nisotek „AdBlu“ za euro 4 i euro 5 motore, koji smanjuje koncentraciju štetnih azotnih oksida u izduvnim gasovima.

Prikazan je i novi vizuelni identitet Nisoteka, koji se uklapa u „trobojku“ NIS-a, dok je plava boja ambalaže znak sinergije sa brendom Gasprom. Time se promoviše pripadnost Nisoteka vodećoj naftnoj kompaniji, koja garantuje visok kvalitet i pouzdanost proizvoda.