Ovako će izgledati Koronelov „ševrolet kruz“

Nepunih mesec dana pred početak WTCC sezone 2014, Tom Koronel je objavio ilustraciju izgleda svog „ševrolet kruza“ prema TC1 specifikaciji. U pitanju je samo prikaz, jer auto neće biti završen do pred kraj marta. Otud Holanđanin neće učestvovati na zajedničkom testu u Valensiji, ali će, dok čeka na kompletiranje svoje takmičarske sprave, startovati na trci Tajvanskog Super 2000 šampionata predstojećeg vikenda.

koronel2„Naravno da je žalosno što neću učestvovati na testovima u Valensiji i što neću preći prve kilometre u novom automobilu, da se naviknem na njega, ali tako je kako je. Pre samo nekoliko dana, RML je dovršio izradu prvog automobila po novoj TC1 specifikaciji, a moj primerak sigurno neće biti gotov do kraja sledeće nedelje.“

„Početkom aprila verovatno ću voziti prve metre na kratkoj probi na stazi Adrija u Italiji. Ubrzo potom, auto će biti hitno prebačen u Maroko, gde se vozi prva trka. Zgusnut raspored, ali ne postoji druga opcija. Uprkos tome, veoma sam srećan što ću se uopšte takmičiti u WTCC ove godine, ponovo sa ROAL Motorsportom, i sa proizvođačem automobila koji je osvajao šampionat poslednje četiri godine, a sada s autom novih TC1 specifikacija. To znači povećanje snage na 380 KS (80 KS više nego pre), novu tehnologiju, širi auto i više aerodinamike. Zahvalan sam mojim starim i novim sponzorima koji su mi pomogli da se to dogodi,“ rekao je Koronel.

koronel4Ako već bolja priprema u predsezoni nije mogla da bude upriličena, ostaje minimalna uteha da prve metre u novom „kruzu“ neće preći tokom trkačkog vikenda u Maroku, već na Adriji. Iako Holanđanin ne može da bude prisutan u Valensiji, neće imati kada da žali zbog toga. Predstojećeg vikenda će se sa BMW-om 320si pojaviti na startu trke S2000 šampionata na Tajvanu.

„Ekstend rejsing tim ponudio mi je da učestvujem sa njihovim BMW-om na Opcionom kupu, koji je deo S2000 šampionata na Tajvanu. Lep izazov, a pre svega dobra prilika da povratim osećaj u ozbiljnom turing automobilu pred početak WTCC sezone. Ovaj BMW 320 si ima motor sa šest cilindara i nije mi nepoznat. U nedelju će biti uzbudljivo,“ optimističan je Tom Koronel.

koronel3
U FIA WTCC sezoni 2014, Holanđanina će podržati pul velikih kompanija koje su uglavnom i ranije bile uz njega, ali pažljiv pogled na ilustraciju TC1 „kruza“ otkriva i niz novih sponzorskih imena. Razume se, vidljiv je i nezaobilazni Tomov moto „Eat my dust“.