Ovo je novi TC1 „kruz“!

RML je završio dva „ševrolet kruza“ TC1 specifikacija i svoju novu kreaciju ponosno je prikazao na fejsbuk stranici. Više se ne radi o ilustracijama i umetničkim vizijama, ovo je pravi „kruz“ za WTCC kampanju 2014. godine.

Dva automobila su – kažu, besprekorno – prošla predviđene probne vožnje u subotu, 15. marta i sledeći korak je njihova isporuka mušterijama, Kampos rejsingu i ROAL motorsportu. Te ekipe su prvi, odnosno drugi RML klijent po redosledu naručivanja TC1 auta.

„Vreme za ovaj projekat bilo je neverovatno kratko, bio sam veoma ponosan na sve saradnike kada je auto 001 izašao na pistu. Proba je uspešno završena, prema planu koji smo utvrdili u oktobru, i to je pohvala talentu i posvećenosti cele naše organizacije. Naravno, više bismo voleli da smo mogli da izvedemo pravi test i razvojni program pre primopredaje ovih automobila, ali smo sigurni da će naši klijenti s njima obaviti odličan posao,“ izjavio je Ron Hartvelt, direktor sportskih operacija RML-a

Prvi sklopljeni TC1 „kruz“ namenjen je Igu Valenteu (Kampos), onaj sa brojem 002 pripašće Tomu Čiltonu (ROAL). I Francuz i Englez svoje automobile poručili su još u drugoj polovini novembra 2013. i konačno imaju sprave s kojima će se pojaviti na zajedničkom testu u Valensiji u periodu od 19. do 21. marta.

Srpski vozač Dušan Borković očekuje da mu pripadne „kruz“ 003, a u lancu isporuke slede Tom Koronel, Đani Morbideli i Rene Minih.

A kako izveštava mađarski wtccblog, Valente je svom automobilu dao i ime, i to žensko. „Kruz“ koji će tokom sezone nositi startni broj 7 zove se Pohlepna Viki.