Valensija: Leb najbrži, u Hondi zabrinuti

U petak, tokom završnog dana predsezonskog WTCC testa u Valensiji, na pisti su se pojavili Leb u „sitroenu“, Tarkvini i Monteiro u „hondama“. Čilton i Valente vozili su „ševrolete“, a Filipi je nastavio da skuplja svoje pripravničke turing kilometre za volanom TC2 „leona“.

Valencia_21 (10)Sebastijanov „C-elize“ treba da je takmičarski auto, Tijagov „sivik“ takođe, dok je Gabrijele bio u kokpitu test automobila.

Prema izveštaju Andraša Lantoša, autora WTCC bloga, apsolutni utisak dana bio je najbrži krug Sebastijana Leba u „sitroenu“. Pola sekunde brži od Tarkvinija, gotovo dve sekunde brži od Monteira! I to u situaciji u kojoj su Hondini vozači takođe tražili performanse i svoje rezultate od četvrtka poboljšali, Italijan za šest, a Portugalac za sedam desetinki.


Ali, kako sa lica mesta piše mađarski kolega, indikativnija od postignutih vremena bila su smrknuta i napeta lica Hondinih rukovodilaca i vozača. Samo oni znaju kakav su test program sprovodili i koliko je izmereni zaostatak za Sitroenom relevantan. Opet, nadmašio ih je najneiskusniji turing vozač francuske ekipe i čovek se boji i da pomisli šta bi bilo da su se za volanom „C-elizea“ našli Hose Marija Lopes ili Ivan Miler…

Koliko god vremena sa testova moraju biti prihvaćena s oprezom, činjenica je da je Valensija bila generalna proba šampionata do čijeg je starta ostalo samo dvadeset dana. Šestomesečna prednost Sitroena u stvaranju i isprobavanju automobila daje sada i merljiv rezultat. Realan je problem za sve suparnike francuke kuće ako se ta prednost, pretočena u performanse, pokaže prevelikom.

1 Comment

Comments are closed.