Valente: „Kruz“ je brz i konkurentan“

Strategija RML-a, tvorca „ševrolet kruza“ sastojala se u sledećem: ako automobil već ne može da bude gotov dovoljno rano u predsezoni, onda ga makar treba napraviti takvog da od prvog trenutka bude što bolji. Uz ogromno iskustvo fabrike iz Velingbroa u turing trkama, na osnovu kog je štošta mogla da predvidi, to nije bio nemoguć zadatak, a pristup bi mogao da donese rezultate.

Na testu u Valensiji našla su se dva tek završena „kruza“ TC1 specifikacija. Jedan je vozio Igo Valente (Kampos rejsing), a drugi Tom Čilton (ROAL motorsport). Dok Sitroen skuplja kilometražu od leta 2013, a Honda je svoj prvi automobil završila u januaru 2014, u slučaju RML-ovih automobila prošlo je samo nekoliko dana od njihovog kompletiranja do izlaska na prvi pravi test na stazi Rikardo Tormo.

Kolaps zadnjeg krila na Valenteovom autu tokom prvog dana proba izgledao je kao razlog za brigu, ali su kasnije pokazane performanse navele Francuza da donese skoro egzaltiran zaključak o svom novom trkačkom oružju.

„Ovo je bio dobar test. Teško je bilo išta očekivati, jer je RML imao malo vremena da razvije automobil. Verujem da su, kao i uvek, obavili odličan posao. U četvrtak je postojao problem sa zadnjim krilom, ali je brzo rešen. Na druge probleme nismo naišli, što je za prvu probu pozitivno, jer govori da je auto pouzdan.“

„Jako sam zadovoljan performansama i tempom, auto je brz i konstantan. Zaostajemo samo nekoliko desetinki za Hondom, a ja sam bio samo desetinku sporiji od Toma Čiltona, koji sa „ševroletom“ ima mnogo iskustva i prošle godine je postizao fantastične rezultate. Ovo je zaista konkurentan auto, a nova pravila učinila su ga još zabavnijim za vožnju. Jako sam uzbuđen i ne mogu da dočekam da sezona počne, želim da uživam u svakom trenutku u 2014. godini,“ pohvalio se vozač Kamposa.