Vesnić i Modriča zajedno u evropskom pohodu

Tokom celog trajanja manifestacije BG Car Show, posetioci Beogradskog sajma mogli su da na štandu Rafinerije ulja Modriča u hali 2 vide BMW 320si, auto sa kojim će srpski šampion Milovan Mikica Vesnić trkati u S2000 klasi ovogodišnjeg Evropskog kupa turističkih automobila.

Zajednički sajamski nastup krunisan je sklapanjem novog, jednogodišnjeg sponzorskog ugovora, koji su potpisali čelnici Rafinerije i proslavljeni as. Time je naftni gigant iz Republike Srpske stao iza novog projekta ASK Sport auto Vesnić i zajedno sa trkačkim timom kreće u pohod na Evropu.

Rafinerija ulja Modriča svojom novom poslovnom politikom izlazi iz lokalnih i regionalnih okvira, a promovisanju brenda u Evropi sigurno će pomoći sportske aktivnosti i uspesi Mikice Vesnića.

„Modriču i porodicu Vesnić vezuje partnerstvo dugo gotovo tri decenije. Ja od početka svoje karijere 1994. godine vozim u bojama Rafinerije pa je logično da zajedno krenemo i u novu kampanju: Modriča sa promovisanjem svojih novih ulja za najmodernije automobile, a ja u novi segment svoje karijere.“

„Nakon osvajanja titule šampiona Centralne Evrope prelazimo u ETCC i verujemo u uspeh i dobar plasman. Da ne budemo previše skromni, jedno od prva tri mesta sasvim bi me zadovoljilo u debitantskoj sezoni. Nadam se da će nas Modriča snažno podržati u ovom i u budućim projektima i da ćemo zajedno proslaviti uspehe koji su pred nama,“ izjavio je Vesnić po potpisivanju sponzorskog ugovora.

„Nastavak saradnje sa Vesnićem samo je prvi korak u novoj eri Rafinerije ulja Modriča. Mi svoja bazna ulja već dug niz godina plasiramo na evropska tržišta a sada želimo da promovišemo i svoje finalne proizvode koji su vrhunskog kvaliteta,“ poručio je generalni direktor rafinerije, Roman Romanov.

Prisustvo velikog broja novinara i zainteresovanost posetilaca sajma za izloženi BMW 320si pokazuju da će i mediji i ljubitelji automobilizma u sezoni 2014. s pažnjom pratiti zajedničke evropske nastupe Rafinerije ulja Modriča i Milovana Vesnića.

ETCC sezonu otvara runda u Francuskoj na stazi Pol Rikar. Kvalifikacije su na programu 19, a trke 20. aprila.