Pavlović i Guzman u poslednjem krugu ostali bez točka i šanse za titulu

Foto Speedy

Srpsko-meksička posada Miloš Pavlović – Raul Guzman nije završila prvu trku francuske runde Lamborgini supertrofeja i ostala je bez šanse da izbori titulu u Pro kategoriji takmičenja.

S njihovog “hurakana ST evo” otpao je točak u poslednjem krugu današnjeg sprinta na autodromu Pol Rikar, čime je tandem lišen “sigurnih” bodova za četvrto mesto.

Pre Francuske, vozači “lamborginija” #41 ekipe Target rejsing bili su treći u generalnom poretku klase, 16 poena iza lidera Kevina Đilardonija, 8,5 iza drugoplasiranog Dina Stonmena.

Pavlović je na jučerašnjim kvalifikacijama obezbedio treće startno mesto za subotnju trku od 50 minuta.

Srpski pilot je i vozio prvu smenu i svom meksičkom kolegi predao je auto na poziciji koja vodi na podijum. Guzman je na početku svoje ture izgubio nekoliko mesta, a zatim se kroz borbu vratio do četvrtog.

Vodeća trojica bila su mu daleko, ali je prednost nad pratiocima bila dovoljna za plasman koji bi ostavio “hurakan” #41 u borbi za titulu, a Guzmanu vratio samopouzdanje posle teškog udesa na Spa-Frankoršampu.

Iako je Meksikanac u završnici vozio mirno i čuvao stečenu poziciju, njemu je u poslednjem krugu otpao zadnji levi točak, što je značilo i kraj nastupa.

Tako je stavljena tačka na jedno solidno izdanje Targetovog tandema, ali i na njihove nade da mogu do šampionskog zvanja, što je na početku godine, a pogotovu posle pobede na prvoj trci na Mizanu, delovalo kao dostižan cilj.

Foto Speedy

Pavlović je prokomentarisao: “Odustajanje u poslednjem krugu trke celu situaciju čini još težom! Šta da se radi, bavimo se tehničkim sportom i potrebno je da sve funkcioniše kako treba da bi se došlo do pozitivnog rezultata.”

“S obzirom na ovaj peh, naše šanse da osvojimo šampionat više ne postoje, pa ćemo sad dati sve od sebe da ovogodišnju sezonu završimo na što bolji način, po mogućstvu na podijumu na kraju nedeljne trke kojom se prvenstvo okončava.”

Druga trka u Francuskoj biće i poslednja u Lamborgini supetrofeju 2020. Ona startuje u nedelju u 9:10 sati i može da se isprati uživo na Jutjub kanalu ili Fejsbuk stranici Lamborgini skvadre korse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*