Ovo je Ferarisova “đulija” za ETCR

Svetska premijera “alfa romeo đulije ETCR”, koju je stvorio tjunera i konstruktor Romeo Feraris, održana je danas na Motorland Aragonu.

Prvi električni trkački turing model sa znakom krsta i zmije otkrili su Mikela Čeruti, šefica Ferarisove operative i Žan-Karl Verne, pilot zadužen za njegov razvoj i prva violina WTCR postave kuće iz Opere.

“Đulija ETCR” projektovana je za učešće u Pure ETCR šampionatu, koji treba da startuje iduće godine.

Obojena je u ‘Romeo Feraris crvenu’ sa grafičkim detaljima koji su refleksija na strujno kolo i ukazuju na elektroautomobile kao budućnost automobilskog sporta.

To je treći automobil izrađen po konceptu prve multibrend električne turing serije, posle “kupre e-rejsera” i “hjundai velostera N ETCR”.

Poput suparnika, i Ferarisova električna “đulija” oslobađa maksimalnu snagu od 500 kW i koristi bateriju Vilijams naprednog inženjeringa, Magelec invertere i menjač, te BrightLoop DC/DC pretvarač.

U prvoj sezoni Pure ETCR treba da održi šest rundi, od čega četiri u Evropi.

Romeo Feraris je tim osnovan 1959, uspešan u automobilističkim i trkama čamaca, u kojima je osvojio 69 značajnijih titula.

“Uvek je uzbudljivo kada se otkriva novi trkački automobil, ali prezentacija Ferarisove “đulije ETCR” predstavlja nešto posebno, jer povezuje čuveno ime i slavnu prošlost u turing trkanju s novim projektom kakav je ETCR”, rekao je tvorac koncepta Marčelo Loti.

“Dosad smo samo viđali crteže i prikaze, ali podilaze me žmarci sada kada u padoku mogu da vidim i auto “od krvi i mesa” – izgleda apsolutno veličanstveno! Jedva čekam da ga vidim na pisti, a ubeđen sam da će zahvaljujući znanju ljudi u Romeo Ferarisu biti konkurentan od prvog dana.”